Brokkolisalat – magisk tilbehør til grillmaten

Denne brokkolisalaten er en sikker vinner blant små og store hjemme hos oss. Kanskje blir den din også?

Denne brokkolisalaten er en sikker vinner blant små og store hjemme hos oss. Kanskje blir den din også?

Ingredienser

1 dl majones

1 dl rømme

2 ss honning

3 ss hvitvinseddik

1 brokkoli (rå, kuttet i småbiter)

2 dl rosiner

1 rødløk

190 g revet mozarella

6 skiver spekeskinke

Salt/pepper etter smak

Slik gjør du

1.

Pensle søtpoteten med olje og stikk noen hull i skinnet med en gaffel. Bak søtpoteten i stekeovn ved 220*C til de er møre, ca. 50 minutter. Tiden varierer etter størrelsen.

Nå som sommeren står for døren og grillsesongen er i full gang, så trenger vi variert tilbehør til grillmaten. Vi kan enkelt legge et fiskestykke i folie, snekre sammen en fiskepakke eller steke et kjøttstykke, men vi trenger gjerne litt forandringer i tilbehøret også. Her følger min favorittoppskrift på brokkolisalat som passer til både kjøtt og fisk. Har du rester av kokte byggryn, quinoa eller linser, må du gjerne også blande dem med. Varier gjerne også med noen tørristede pinjekjerner eller valnøtter. Prøv også denne smarte waldorfsalaten – nok en soleklar favoritt til grillmaten på grunn av den krispy og friske smaken som både liten og stor kan like.

Å spise brokkoli sikrer deg ikke bare viktige næringsstoffer, det kan også forebygge  kreft, dempe betennelser og styrke immunforsvaret.

I kroppen din bor det en liten fyr som heter Luke Leukocytt. Sammen med milliarder av andre leukocytter – hvite blodceller – svømmer han rundt i blodårene dine som en vaktmester. Hver dag rekker han innom hver eneste lille celle i kroppen din flere ganger og han jobber hardt for at du skal få et godt immunforsvar. Han elsker brokkoli.

Se og hør Berit fortelle om Luke Leukocytt under en frokostseanse på Kolonihagen i Oslo her

Brokkoli er rik på viktige mineraler som jern og kalsium. Den inneholder i tillegg store mengder B-vitaminer – arbeidere til B-gjengen B6-B9-B12. Mørkegrønne grønnsaker som bladgrønt og brokkoli byr også på planteprotein og sterk antioksidantkraft.

Nyt våren, stemningen og hverandre – bon appetitt!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Rå brokkoli gir enda større helsegevinst enn kokt og kan nytes sammen med ulike dipper som for eksempel tsatsiki, humus, avocado-dip.

Grill gjerne også en regnbue av grønnsaker – få inspirasjon til hvordan her

Andre oppskrifter

Bak portal_BUE7181_web

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny og dine favoritter

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter og fagartikler

hake ikon

Miniforedrag hver måned

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Pris: 129,-/mnd