Oppskrifter / Byggrynskrem med bærsaus
Byggrynskrem med bærsaus
Byggrynskrem er en gammel tradisjonsrett her i Norge. Prøv denne nydelige og smakfulle varianten som har gått litt i glemmeboka til fordel for riskremen. Dette er en enkel, og litt mektig dessert, som med fordel kan lages dagen i forveien om du skal ha mange gjester. Kremfløten kan byttes med laktosefri variant om det er behov for det.
Byggrynskrem er en gammel tradisjonsrett her i Norge. Prøv denne nydelige og smakfulle varianten som har gått litt i glemmeboka til fordel for riskremen. Dette er en enkel, og litt mektig dessert, som med fordel kan lages dagen i forveien om du skal ha mange gjester. Kremfløten kan byttes med laktosefri variant om det er behov for det.
Ingredienser
Byggrynsgrøt
4 dl byggryn (bløtlagt over natten)
1 liter øko H-melk
1 klype havsalt
Byggrynskrem
3 dl kremfløte
8 dl byggrynsgrøt, kald (porsjonen over)
5 ss kokosblomstsukker (etter smak)
2 ts vaniljeekstrakt
Bærsaus
1 eske frosne, norske bringebær (300 g)
2 ss RÅ eplejuice (Synnøve Finden)
2 ss villbringebærhonning
Slik gjør du
Byggrynsgrøt
1.
Sil av de bløtlagte byggrynene
2.
Kok opp melken, ha i grynene og la grøten småkoke i 30-40 minutter. Rør av og til.
3.
Smak til med en liten klype salt.
4.
Avkjøl
Byggrynskrem
1.
Visp kremfløten med kokosblomstsukker og vailjeekstrakt til du får en luftig krem.
2.
Bland så den kalde byggrynsgrøten lett inn i kremen.
Bærsaus
1.
Mens grøten koker lager du bærsaus.
2.
Miks ingrediensene sammen med en stavmikser til du får en jevn saus.
Byggrynskrem med bærsaus står også på menyen i episode 3 av “Bra godt” på TV2.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Prøv også disse smaksfulle rettene: