Oppskrifter / Chia tiramisu på bare 5 minutter
Chia tiramisu på bare 5 minutter
En av de beste, proteinrike dessertene du kan nyte? Min Chia tiramisu kan tilfredsstille søtsuget og samtidig styrke både muskelmassen og tarmen. Her møtes fire av kroppens beste støttespillere i ett glass: melkesyrebakterier, fiber, polyfenoler og protein. Akkurat den kombinasjonen som roer inflammasjon, gir stabil energi og langvarig metthetsfølelse.
En av de beste, proteinrike dessertene du kan nyte? Min Chia tiramisu kan tilfredsstille søtsuget og samtidig styrke både muskelmassen og tarmen. Her møtes fire av kroppens beste støttespillere i ett glass: melkesyrebakterier, fiber, polyfenoler og protein. Akkurat den kombinasjonen som roer inflammasjon, gir stabil energi og langvarig metthetsfølelse.
Ingredienser
Du trenger
150 g gresk yoghurt (evt. yoghurt av kokosmelk)
2 ss chiafrø
1 ss lønnesirup (15 g)
1 avkjølt espresso (4 ss sterk kaffe)
1 ss kakaopulver til topping
Slik gjør du
1.
Bland yoghurt, chiafrø, lønnesirup og espresso godt.
2.
La stå noen minutter, rør igjen så chiafrøene fordeler seg jevnt.
3.
Topp med et ekstra lag yoghurt.
4.
Dryss på kakaopulver (gjerne råkakao for mer polyfenoler)
5.
Sett i kjøleskap i minst 2 timer
6.
Klar til å nytes, silkemyk, fyldig og naturlig søt.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Derfor er denne desserten #gutfriendly
- Melkesyrebakterier fra yoghurt kan bidra til et beriket mangfold
- Fiber fra chiafrø (5–6 g) mater bakteriene og øker produksjonen av betennelsesdempende kortkjedede fettsyrer (SCFA)
- Polyfenoler fra kakao og kaffe styrker gode tarmbakteriefamilier og gir dem råstoff til en rekke betennelsesdempende polyfenoliske byggverk.
- Protein (≈15 g) gir metthet, stabilt blodsukker og styrket muskelmasse