Oppskrifter / Chiapudding med MYLK og pasjonsfrukt
Chiapudding med MYLK og pasjonsfrukt
MYLK havremandel har naturlig sødme fra havre og mandel, og gir deg både bra fiber, antioksidanter og umettet fett. I tillegg får du fiber fra kokos og gode plantestoffer fra frisk pasjonsfrukt. Dette er smaker hele familien kan like. Lag en skål du også – bruk noe som dessert og resten i en smoothie.
MYLK havremandel har naturlig sødme fra havre og mandel, og gir deg både bra fiber, antioksidanter og umettet fett. I tillegg får du fiber fra kokos og gode plantestoffer fra frisk pasjonsfrukt. Dette er smaker hele familien kan like. Lag en skål du også – bruk noe som dessert og resten i en smoothie.
Ingredienser
1 dl havremandelmelk
1.5 ss chiafrø
1.5 ss revet kokos
0.25 ts vaniljeekstrakt/frøene av en vaniljestang
0.25 ss honning
0.25 klype havsalt
1 pasjonsfrukt (halvparten hver til topping + pynt på fatet)
Slik gjør du
1.
Hell havremandelmelka i en liten bolle, tilsett chiafrø, kokos, vanilje, honning og havsalt og rør godt.
2.
Dekk bollen med lokk. Sett den i kjøleskapet i 3-4 timer, og rør litt undervegs. Evt. la den stå over natten. Skiller den seg litt så rører du den bare sammen igjen.
3.
Ha chiapuddingen i serveringsskåler, topp med ½ frisk pasjonsfrukt og den andre halve til pynt på tallerkenen.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Prøv også med friske bringebær og hakkede, ristede nøtter. Eller finhakket eple/eplemos og kanel.
Prøv også: