Chili con carne med mørk sjokolade

Lag chili con carne med mørk sjokolade til lørdag og invitere venner over på fantastisk god mat. Og spre gjerne oppskriften og bidra til at stadig flere kan få nyte den beste utgaven av seg selv.

Lag chili con carne med mørk sjokolade til lørdag og invitere venner over på fantastisk god mat. Og spre gjerne oppskriften og bidra til at stadig flere kan få nyte den beste utgaven av seg selv.

Ingredienser

100 g øko karbonadedeig

0.5 gule løk

0.25 fedd hvitløk

0.25 rød chilli (uten frø hvis gryten serveres til barn)

0.5 ts spisskummen

0.25 ts Helios Ceylon kanel

0.5 bokser hermetiske øko tomater, hakkede

0.25 boks hermetiske cherrytomater (evt. bytt til 1 ekstra boks hakkede tomater)

0.25 gul paprika, i terninger

0.25 grønn paprika, i terninger

0.5 bokser sorte bønner

20 g mørk sjokolade, i biter

havsalt og sort kvernet pepper etter smak

litt Rørosrømme, i en skål

0.25 lime, i båter i en skål

frisk koriander, til å strø på toppen

fullkornsris

Slik gjør du

1.

Stek karbonadedeigen i smør på moderat temperatur i en stekepanne. Slå kjøttet opp i en gryte.

2.

Rens og grovhakk løken og surr den blank i stekepannen, hakk hvitløk og chili og surr det med på slutten.

3.

Tilsett krydderet og la det surre med et par minutter før du har de hermetiske tomatene opp i stekepanna. Slå tomatsausen opp i gryta.

4.

La gryta putre i 15-20 minutter så smakene får sette seg. De siste 5 minuttene får de sorte bønnene og sjokoladen putre med.

5.

Smak til med havsalt og sort pepper.

6.

Server retten med eller uten brun ris/byggryn/bokhvete og ha paprikabiter, en rømmeklatt, litt lime og frisk koriander som garnityr.

Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV2. Bli gjerne med i “Bra godt” sin egen Facebook-gruppe for flere oppskrifter, tips og smarte byttetriks.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter