Creamy Lemon Pie Pasta

Kremete sitronpasta med erter er en deilig og frisk middagsrett som passer perfekt som en lett lunsj eller middag. Med sødme fra grønne erter, lett syrlighet av sitron og en nydelig krydret fløtesaus har du en middag full av smak som er veldig enkel å lage. Tilsett gjerne mer grønnsaker om du vil, slik som pannestekt brokkoli, rosenkål eller asparges. Bruk grønnsaker i sesong.

Kremete sitronpasta med erter er en deilig og frisk middagsrett som passer perfekt som en lett lunsj eller middag. Med sødme fra grønne erter, lett syrlighet av sitron og en nydelig krydret fløtesaus har du en middag full av smak som er veldig enkel å lage. Tilsett gjerne mer grønnsaker om du vil, slik som pannestekt brokkoli, rosenkål eller asparges. Bruk grønnsaker i sesong.

Ingredienser til 2 personner

200 g pasta (jeg bruker helios speltskruer)

3 dl fløte (plantebasert fløte)

100 g erter

0.5 gul løk, finhakket

2 ss pastakrydder (jeg brukte Helios pastakrydder)

4 fedd hvitløk

1 sitron, saften av

salt og pepper etter smak

Slik gjør du

1.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Dvs. kokes i 9 minutter md rikelig vann tilsatt salt. Slå av kokevannet (ta vare på 2 dl av kokevannet)

2.

Finhakk og stek løken på middels temperatur i 4-5 minutter til løken er blank, tilsett finhakket hvitløk og surr i ytterligere ett minutt.

3.

Hell fløte i pannen, tilsett pastakrydder og erter. Rør inn sitronsaft og pastaskruene og server. Gjerne med litt frisk perille og revet parmesan.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Har du ikke pastakrydder kan du blande litt oregano, basilikum og timian

  • Som medlem av klubb Nordstrand får du tilgang til eksklusive oppskrifter hver uker her

Andre oppskrifter