Dadler med hjemmelaget nøttesmør og rålakris

30 min

Oppskrift i samarbeid med Helios/ Hvem trenger godteri når man kan lage denne selv? Her får du flust av næringsstoffer fra hjemmelaget cashewsmør, dadler og økologisk rålakrispulver

dadler med hjemmelaget cashewnøttsmør og rålakris

30 min

Oppskrift i samarbeid med Helios/ Hvem trenger godteri når man kan lage denne selv? Her får du flust av næringsstoffer fra hjemmelaget cashewsmør, dadler og økologisk rålakrispulver

Ingredienser

Nøttesmør

300 g Helios økologiske cashewnøtter

0.5 ts himalayasalt

Ferdig rett

Helios Rålakris

10 stk dadler, uten sten, snittet på midten

Slik gjør du

1.

Hell cashewnøtter og salt i en god foodprosessor og la den gå til det blir et tykt nøttesmør. Stopp underveis og dytt alt ned til midten. Dette tar ca 10 minutter. Da har du laget et nøttesmør med nær 100% nøtter.

2.

Snitt dadlene i to på langs slik at du sitter igjen med to avlange halvdeler. Fjern stenen om du bruker dadler med sten.

3.

Fyll dadlene med 1 ts nøttesmør, og dryss over rålakris, evt rull dadlene i rålakrisen.

4.

Nyt verdens beste snacks! Spis maks 4 per dag, da dadler har et naturlig høyt nivå av sukker.

Tips

Visste du at du kan lage nøttesmør av alle nøtter? Fremgangsmåten er den samme. Prøv også med peanøttsmør eller mandelsmør - det er kjempegodt!

 

Ikke alle orker, eller har utstyret til, å lage nøttesmør selv - og det er fullt forståelig! Derfor kan det også være greit å vite at du får kjøpt ferdig cashewnøttsmør, peanøttsmør, hasselnøttsmør og mandelsmør fra Helios, med 100% nøtter og null tilsetningsstoffer! Du finner det på din lokale helsekost, eller på nettbutikkene til helsekosten!

Andre oppskrifter