Espresso overnight oats (kjøleskapsgrøt)

Oppskrift i samarbeid med Joh. Johansson Kaffe / Deilig kjøleskapsgrøt med espresso gir deg et godt utgangspunkt for dagen, og god næring til de gode tarmbakteriene. Her får du fiber, omega-3 og polyfenoler inn med grøten.

espresso overnight oats kjøleskapsgrøt kaldgrøt

Oppskrift i samarbeid med Joh. Johansson Kaffe / Deilig kjøleskapsgrøt med espresso gir deg et godt utgangspunkt for dagen, og god næring til de gode tarmbakteriene. Her får du fiber, omega-3 og polyfenoler inn med grøten.

Ingredienser

Espresso overnight oats:

1 dl havregryn

2 ss chiafrø

0.5 ts salt

1 stk shot av espresso fra Ali Kaffe

1.5 dl havremandeldrikk

0.5 stk banan, most

1 ts vaniljepulver (valgfritt)

3 ss gresk yoghurt (omstart30: kokosmelkyoghurt)

Slik gjør du

Basisoppskrift kaldgrøt

1.

Bland alt det våte i et glass. Tilsett de andre ingrediensene, og rør godt sammen. Sett i kjøleskap i minimum en time, eller over natten. (Omstart30: la grøten stå i kjøleskap i minimum 4 timer før du spiser den slik at havregrynene er bløtlagt)

2.

Topp med det du ønsker av topping. Banan, mørk sjokolade eller friske bær er supergodt.

3.

Holdbar i ca 5 dager i kjøleskap.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Kaffe er ikke bare kaffe. Bruk en god kvalitetskaffe til dette, så får du gode næringsstoffer og deilige smaker. 

Jeg bruker Ali Kaffe eller Evergood dark roast, fordi jeg elsker smaken på disse. 

Andre oppskrifter