Falafel

Dette er en fabelaktig og mettende vegetarrett laget av kikerter og deilige krydder fra Midtøsten. Den kan serveres i stedet for kjøtt eller fisk og smaker godt sammen med tsatsiki. Falafel, tsatsiki og en grønn salat utgjør et herremåltid i seg selv..

falafel

Dette er en fabelaktig og mettende vegetarrett laget av kikerter og deilige krydder fra Midtøsten. Den kan serveres i stedet for kjøtt eller fisk og smaker godt sammen med tsatsiki. Falafel, tsatsiki og en grønn salat utgjør et herremåltid i seg selv..

Ingredienser

1 potte frisk koriander

2 stk hvitløksfedd

2 stk små epler

2 stk økologiske sitroner: saften av og revet skall

2 ss extra virgin olivenolje

2 ss rå, lokal, flytende norsk honning

1 ss malt gurkemeie

1 ss malt spisskummen

0.5 ts røde chiliflak

800 g hermetiske kikerter: skylt, avrent og tørket av på papir

litt kikertmel eller rester av kokt brun ris

salt og pepper etter smak

Slik gjør du

1.

Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2.

Finhakk korianderen, og skrell og finhakk hvitløken.

3.

Skrell eplene, fjern kjernehuset, og skjær eplene i små biter.

4.

Ha alle ingredienser bortsett fra kikerter, pinjekjerner og kikertmel eller brun ris i en foodprosessor. Kjør alt sammen til en grov mos.

5.

Ha mosen i en keramikkbolle.

6.

Ha kikerter og pinjekjerner i foodprosessoren, og kjør til en grov farse.

7.

Rør de to farsene forsiktig sammen.

8.

Fukt hendene lett med vann, og form 12 små boller av farsen.

9.

Legg bollene på et fat, og sett dem i kjøleskapet i 30 minutter.

10.

Ta fatet ut av kjøleskapet, og dryss kikertmel eller kokt ris på en skjærefjøl. Rull bollene i melet eller risen.

11.

Legg bollene på en stekeplate dekket med bakepapir.

12.

Stek bollene i 45–55 minutter, eller til de er sprø på utsiden. Snu bollene med en stekespade halvveis i steketiden.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

I Klubb Nordstrand finner du denne oppskriften som steg-for-steg videooppskrift. 

Meld deg inn i Klubb Nordstrand og få tilgangen HER

Andre oppskrifter