Fermentert sjokoladepålegg med rå kakao fra supernature

Reklame/ Et helt nydelig pålegg til både store og små. Supernature sitt råkakao pulver er skånsom behandlet slik at næringsstoffene og smaken ivaretas. Visste du også at det å bløtlegge eller fermentere nøtter gjør pålegget lettere fordøyelig og mer næringsrikt? Bløtleggingen bryter ned antinæringsstoffer som ellers hemmer fordøyelsesenzymer, bidrar til lekk tarm og svekker næringsopptaket.

Reklame/ Et helt nydelig pålegg til både store og små. Supernature sitt råkakao pulver er skånsom behandlet slik at næringsstoffene og smaken ivaretas. Visste du også at det å bløtlegge eller fermentere nøtter gjør pålegget lettere fordøyelig og mer næringsrikt? Bløtleggingen bryter ned antinæringsstoffer som ellers hemmer fordøyelsesenzymer, bidrar til lekk tarm og svekker næringsopptaket.

Ingredienser

4 dl cashewnøtter (ca. 260g)

2.5 ss kakaopulver, råkakao

2 ts ceylonkanel

2 ts rå honning

0.75 ts uraffinert havsalt evt maldonsalt

2 ss molkosan

4 ss vann

Slik gjør du

1.

Bløtlegg cashewnøttene i cirka 4 timer

2.

Ha nøtter og øvrige ingredienser i en kraftig blender eller foodprosessor og kjør til en jevn masse

3.

Fyll sjokoladepålegget over på 1-2 små glass

4.

La nøttepålegget stå i stuetemperatur (22gC) i 2 døgn til fermentering. Oppbevar glassene kjølig

5.

Etter en uke i kjøleskapet kan du begynne å spise av pålegget, men det blir bedre på smak dess lenger det får stå

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Har du ikke myse, kan du bruke et kålblad som du legger inn i blandingen. Kålbladet tilfører da gode melkesyrebakterier. Kålbladet fjernes i tilfelle etter 3-4 dager.

Andre oppskrifter