Oppskrifter / Fermentert sjokoladepålegg med rå kakao fra supernature
Fermentert sjokoladepålegg med rå kakao fra supernature
Reklame/ Et helt nydelig pålegg til både store og små. Supernature sitt råkakao pulver er skånsom behandlet slik at næringsstoffene og smaken ivaretas. Visste du også at det å bløtlegge eller fermentere nøtter gjør pålegget lettere fordøyelig og mer næringsrikt? Bløtleggingen bryter ned antinæringsstoffer som ellers hemmer fordøyelsesenzymer, bidrar til lekk tarm og svekker næringsopptaket.
Reklame/ Et helt nydelig pålegg til både store og små. Supernature sitt råkakao pulver er skånsom behandlet slik at næringsstoffene og smaken ivaretas. Visste du også at det å bløtlegge eller fermentere nøtter gjør pålegget lettere fordøyelig og mer næringsrikt? Bløtleggingen bryter ned antinæringsstoffer som ellers hemmer fordøyelsesenzymer, bidrar til lekk tarm og svekker næringsopptaket.
Ingredienser
4 dl cashewnøtter (ca. 260g)
2.5 ss kakaopulver, råkakao
2 ts ceylonkanel
2 ts rå honning
0.75 ts uraffinert havsalt evt maldonsalt
2 ss molkosan
4 ss vann
Slik gjør du
1.
Bløtlegg cashewnøttene i cirka 4 timer
2.
Ha nøtter og øvrige ingredienser i en kraftig blender eller foodprosessor og kjør til en jevn masse
3.
Fyll sjokoladepålegget over på 1-2 små glass
4.
La nøttepålegget stå i stuetemperatur (22gC) i 2 døgn til fermentering. Oppbevar glassene kjølig
5.
Etter en uke i kjøleskapet kan du begynne å spise av pålegget, men det blir bedre på smak dess lenger det får stå
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
- Har du ikke myse, kan du bruke et kålblad som du legger inn i blandingen. Kålbladet tilfører da gode melkesyrebakterier. Kålbladet fjernes i tilfelle etter 3-4 dager.