Fermentert sjokoladepålegg med rå kakao fra supernature

Reklame/ Et helt nydelig pålegg til både store og små. Supernature sitt råkakao pulver er skånsom behandlet slik at næringsstoffene og smaken ivaretas. Visste du også at det å bløtlegge eller fermentere nøtter gjør pålegget lettere fordøyelig og mer næringsrikt? Bløtleggingen bryter ned antinæringsstoffer som ellers hemmer fordøyelsesenzymer, bidrar til lekk tarm og svekker næringsopptaket.

Reklame/ Et helt nydelig pålegg til både store og små. Supernature sitt råkakao pulver er skånsom behandlet slik at næringsstoffene og smaken ivaretas. Visste du også at det å bløtlegge eller fermentere nøtter gjør pålegget lettere fordøyelig og mer næringsrikt? Bløtleggingen bryter ned antinæringsstoffer som ellers hemmer fordøyelsesenzymer, bidrar til lekk tarm og svekker næringsopptaket.

Ingredienser

4 dl cashewnøtter (ca. 260g)

2.5 ss kakaopulver, råkakao

2 ts ceylonkanel

2 ts rå honning

0.75 ts uraffinert havsalt evt maldonsalt

2 ss molkosan

4 ss vann

Slik gjør du

1.

Bløtlegg cashewnøttene i cirka 4 timer

2.

Ha nøtter og øvrige ingredienser i en kraftig blender eller foodprosessor og kjør til en jevn masse

3.

Fyll sjokoladepålegget over på 1-2 små glass

4.

La nøttepålegget stå i stuetemperatur (22gC) i 2 døgn til fermentering. Oppbevar glassene kjølig

5.

Etter en uke i kjøleskapet kan du begynne å spise av pålegget, men det blir bedre på smak dess lenger det får stå

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Har du ikke myse, kan du bruke et kålblad som du legger inn i blandingen. Kålbladet tilfører da gode melkesyrebakterier. Kålbladet fjernes i tilfelle etter 3-4 dager.

Andre oppskrifter

Bak portal_BUE7181_web

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny og dine favoritter

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter og fagartikler

hake ikon

Miniforedrag hver måned

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Medlemstilbud: 99,-/mnd (Gyldig frem til 01.03 Ordinærpris 129,-)