Oppskrifter / Fiskegryte med kokos- melk, lime og tomater
Fiskegryte med kokos- melk, lime og tomater
Her har du en helt nydelig oppskrift på fiskegryte fra boka mi Ren Nytelse. Boka inneholder 88 oppskrifter og alle er Omstart30-vennlige såklart! Kokt bokhvete eller quinoa før servering for en enda mer mettende suppe.
![](https://beritnordstrand.no/hubfs/IMG_2782.jpg)
Her har du en helt nydelig oppskrift på fiskegryte fra boka mi Ren Nytelse. Boka inneholder 88 oppskrifter og alle er Omstart30-vennlige såklart! Kokt bokhvete eller quinoa før servering for en enda mer mettende suppe.
Ingredienser
800 g fisk uten skinn og bein (bruk gjerne både torsk og laks)
0.5 rød chili, finhakket
1 ts revet ingefær, eller finhakket
1 gul løk, finhakket
2 ss kokosfett eller klaret smør (oppskrift i boka Ren Nytelse)
2 bokser kokosmelk (ca. 4 dl)
2 bokser hermetiske, hakkede tomater
150 g sukkererter
1 brokkoli
4 ss finhakket koriander
2 ss limesaft
havsalt og malt sort pepper
Slik gjør du
1.
Fres chili, ingefær og løk i kokosfett eller klaret smør i en kjele i 2 minutter. Ha i kokosmelk og tomater. La koke i 5 minutter.
2.
Del fisken i terninger, sukkerertene i grove biter og brokkolien i små buketter.
3.
Skru ned varmen og ha fisk, sukkererter og brokkoli i tomatsausen. La trekke på svak varme i 10 minutter til fisken er gjennomkokt.
4.
Vend inn koriander og limesaft. Smak til med salt og pepper.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
-
Du kan gjerne vende inn 2 dl bløtlagt og kokt bokhvete eller quinoa før servering for en enda mer mettende suppe.
- Få tak i boka Ren Nytelse her