Fiskegryte med kokos- melk, lime og tomater

Her har du en helt nydelig oppskrift på fiskegryte fra boka mi Ren Nytelse. Boka inneholder 88 oppskrifter og alle er Omstart30-vennlige såklart! Kokt bokhvete eller quinoa før servering for en enda mer mettende suppe.

Her har du en helt nydelig oppskrift på fiskegryte fra boka mi Ren Nytelse. Boka inneholder 88 oppskrifter og alle er Omstart30-vennlige såklart! Kokt bokhvete eller quinoa før servering for en enda mer mettende suppe.

Ingredienser

800 g fisk uten skinn og bein (bruk gjerne både torsk og laks)

0.5 rød chili, finhakket

1 ts revet ingefær, eller finhakket

1 gul løk, finhakket

2 ss kokosfett eller klaret smør (oppskrift i boka Ren Nytelse)

2 bokser kokosmelk (ca. 4 dl)

2 bokser hermetiske, hakkede tomater

150 g sukkererter

1 brokkoli

4 ss finhakket koriander

2 ss limesaft

havsalt og malt sort pepper

Slik gjør du

1.

Fres chili, ingefær og løk i kokosfett eller klaret smør i en kjele i 2 minutter. Ha i kokosmelk og tomater. La koke i 5 minutter.

2.

Del fisken i terninger, sukkerertene i grove biter og brokkolien i små buketter.

3.

Skru ned varmen og ha fisk, sukkererter og brokkoli i tomatsausen. La trekke på svak varme i 10 minutter til fisken er gjennomkokt.

4.

Vend inn koriander og limesaft. Smak til med salt og pepper.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Du kan gjerne vende inn 2 dl bløtlagt og kokt bokhvete eller quinoa før servering for en enda mer mettende suppe.

  • Få tak i boka Ren Nytelse her

Andre oppskrifter