Fløtekarameller

Fløtekarameller behøver ikke være fulle av sukker. De kan til og med komme med smart fett fra økologisk smør og fløte. Jeg søter mine med lavglykemisk kokosblomstsukker som til og med bidrar med prebiotiske fiber til tarmfloraen. Har du ikke kokosblomstsukker kan du bruke rårørsukker i stedet, men da blir ikke karamellene lavglykemiske lenger. Oppskriften er liten, og dekker en halv stekeplate.

Fløtekarameller behøver ikke være fulle av sukker. De kan til og med komme med smart fett fra økologisk smør og fløte. Jeg søter mine med lavglykemisk kokosblomstsukker som til og med bidrar med prebiotiske fiber til tarmfloraen. Har du ikke kokosblomstsukker kan du bruke rårørsukker i stedet, men da blir ikke karamellene lavglykemiske lenger. Oppskriften er liten, og dekker en halv stekeplate.

Ingredienser

100 g øko smør (eks. Rørossmør)/Smøremyk Rapskokos

2 dl øko kremfløte

100 g kokosblomstsukker

1 ts vaniljesukker

cellofanpapir til innpakning

Slik gjør du

1.

Ha ingrediensene i en jernpanne eller gryte. Kok så under omrøring i ca 15 minutter. Koketiden varierer litt ut ifra hvilken kjele du bruker. Når karamellmassen begynner å tykne, sjekker du massen med “karamelltesten”.

2.

Da tar du en dråpe med karamellmasse og dypper i kaldt vann. Kan dråpen rulles til en kule er massen varm nok.

3.

Dekk en stekeplate med bakepapir. Hell massen utover papiret. La massen den avkjøles i noen timer, kutt den opp i passende biter og pakk hver enkelt karamell inn i cellofan- papir.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Karamellene er kjempegode, så det er kanskje best å lage dobbel porsjon med en gang.

Prøv også disse smarte oppskriftene:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien “Made By Berit Nordstrand”. Du finner oversikt over hvor disse produktene selges her.

Andre oppskrifter