Frøkjeks med spinat

Disse frøkjeksene med spinat er et must på ostefatet – eller bare som frokost. Her får du tarmvennlige plantestoffer inn med hver kjeks!

glutenfri frøkjeks med spinat

Disse frøkjeksene med spinat er et must på ostefatet – eller bare som frokost. Her får du tarmvennlige plantestoffer inn med hver kjeks!

Ingredienser

Du trenger:

80 g spinat

1 dl vann

4 ss chiafrø

35 dl valgfrie frø (jeg brukte en blanding av solsikkekjerner, gresskarkjerner og sesamfrø)

1 ts rosmarin

5 ts paprikapulver

5 ts chilipulver

1 ts salt

Slik gjør du

1.

Sett stekeovnen på 180 grader.

2.

Kjør vann, spinat og chiafrø i en blender til det blir en jevn væske.

3.

La dette stå og svelle i 20 minutter.

4.

Hell væsken over i en bolle, og tilsett 3,5 dl med valgfrie frø. Jeg brukte solsikkekjerner, gresskarkjerner og sesamfrø.

5.

Tilsett salt og krydder, og rør godt sammen slik at frøene er dekket av den grønne spinatrøren.

6.

Bruk en spiseskje og legg "klatter" med røre ut over et stekebrett. Trykk disse godt ned slik at du har kjeks som er ca 0,5-1 cm høye.

7.

Stekes på 180 grader i ca 30 minutter.

8.

Toppes med for eksempel hjemmelaget smøreost, aioli, spekemat og modne oster.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv gjerne med ulike frø og krydder, eller andre mørke bladgrønnsaker som grønnkål eller ruccola.

 

Disse er glutenfri, melkefri og veganske, og kan nytes av alle!

Andre oppskrifter