Oppskrifter / Gammeldags jordbæris
Gammeldags jordbæris
Denne iskremoppskriften er ekte god gammeldags vaniljeis. Server den som vaniljeis eller tilsett smaken av de bærene du måtte ha i hus. Nå som det er sesong for jordbær, så har jeg laget jordbæris. Når bringebærene modnes så prøv bringebær, og i blåbærsesongen smaker det himmelsk med blåbær. Bare fantasien setter grenser. Denne oppskriften gir ca.1 liter herlig iskrem.
![](https://f.hubspotusercontent00.net/hubfs/8932658/Imported_Blog_Media/Jordb%C3%A6ris-lowres.jpg)
Denne iskremoppskriften er ekte god gammeldags vaniljeis. Server den som vaniljeis eller tilsett smaken av de bærene du måtte ha i hus. Nå som det er sesong for jordbær, så har jeg laget jordbæris. Når bringebærene modnes så prøv bringebær, og i blåbærsesongen smaker det himmelsk med blåbær. Bare fantasien setter grenser. Denne oppskriften gir ca.1 liter herlig iskrem.
Ingredienser
2 dl helmelk (alt. mandel,- havre- eller kokosmelk)
3 dl kremfløte (alt. kokosfløte)
1 vaniljestang, frøene
5 eggeplommer
1 knivsodd salt
500 g jordbær, renset (+ 10-15 hele jordbær til dandering)
0.5 dl honning
Slik gjør du
1.
Rens bærene.
2.
Grovhakk halvparten og mos halvparten.
3.
Varm opp melk, fløte, vaniljestang og vaniljefrø i en gryte til rett under kokepunktet.
4.
Ha eggeplommene i en bolle.
5.
Hell den varme væsken i en tynn stråle langsomt i eggeplommene mens du pisker kraftig.
6.
Ha blandingen tilbake i gryta.
7.
Varm opp på lav varme til blandingen begynner å tykne.
8.
Rør kontinuerlig.
9.
Avkjøl blandingen til den er lunken.
10.
Rør inn honningen.
11.
Rens bærene og mos halvparten.
12.
Ha fløteblandingen, de grovhakkede bærene og bærpureen i en iskremmaskin.
13.
Kjør iskremmaskinen til iskremen er passe stiv.
14.
Har du ikke iskremmaskin, så frys iskremen i en fryser, men rør i iskremen hver halvtime.
Anrett iskremen i porsjonsglass sammen med skiver av friske jordbær.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Når du skal måle opp honning i et desilitermål, så smør desilitermålet med olivenolje først så slipper honningen lett taket når du skal helle den over i iskremblandingen
Prøv også: