Glutenfri blomkålpizza med mozzarella og spekeskinke

Glutenfri blomkålpizza med mozzarella og spekeskinke er uten kumelk, Omstart30-vennlig og smaker helt fantastisk!

Glutenfri blomkålpizza med mozzarella og spekeskinke er uten kumelk, Omstart30-vennlig og smaker helt fantastisk!

Ingredienser

Bunn

0.25 blomkålhode, i buketter

0.5 egg

0.5 ss smøremyk rapskokos

0.375 dl revet fast geitost

0.25 ss tørket timian

0.125 ts havsalt

Pizzasaus

0.5 fedd hvitløk, finhakket

0.25 løk, finhakket

0.25 rød chili, finhakket

1 ss olivenolje

0.25 ss tomatpuré

0.25 ss honning

0.25 ss eddik

150 g plommetomater

0.5 dl vann

0.031 ts spisskummen

havsalt og pepper

Topping

0.25 rødløk i skiver

31.25 g bøffelmozzarella

17.5 g spekeskinke uten nitritt

5 g pinjekjerner

Slik gjør du

Bunn

1.

Forvarm ovnen til 225gC.

2.

Ha alle ingrediensene til pizzabunnen i en foodprosessor og kjør godt sammen.

3.

Kle en stekeplate med bakepapir. Form blomkålmassen til en pizzabunn på stekebrettet.

4.

Stek midt i ovnen i 15 minutter, mens du lager i stand fyllet (eller bare bruker en god ferdig pastasaus på glass). Jeg brukte Helios sin ferdige pastasaus (350g).

Pizzasaus

1.

Surr hvitløk, løk og chili i olje til blandingen er mør og blank. rør i tomatpuré.

2.

Tilsett honning og eddik.

3.

Bland i innholdet i tomatboksene og vannet du har skylt boksene med. Rør i spisskummen.

4.

Legg på lokk og la sausen koke i 40 minutter.

5.

Fjern lokket. Kjør massen med stavmikser og la den putre videre i 30 minutter.

6.

Smak til med havsalt og pepper.

Topping

1.

Ha pizzasausen utover den forstekte bunnen.

2.

Skjær rødløken i tynne skiver og legg dem utover tomatsausen.

3.

Riv mozzarellaosten i biter som fordeles jevnt utover.

4.

Etterstek pizzaen i ytterligere 10 minutter så løken får frem sin nydelige sødme samtidig som osten får smelte.

5.

Ha til sist på skinke, rukkolablader og pinjekjerner.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Blomkålpizza trenger ingen hevetid, er naturlig glutenfri og en super måte å sikre seg mer grønnsaker på i hverdagen. Magisk for alle dere som tar en Omstart30 for å dempe inflammasjon i egen kropp. Vi tåler godt at konsistensen på bunnen blir litt løs når den smaker helt himmelsk og gjør oss så utrolig godt.

Bruk gjerne hjemmelaget ketchup som topping. Stek bunnen først, og smør på ketchup, legg på skinke, rukkola og pinjekjerner. Topp med litt fetakrem i stedet for ost.

Nyt også disse rettene:

Andre oppskrifter