Glutenfri, Omstart30-vennlige krumkaker

Reklame for Helios // Jeg ønsker at alle skal kunne spise fra den samme kakeboksen i jula, uansett allergier eller dietter. Derfor har jeg laget disse glutenfri krumkakene som også er Omstart30-vennlige. De kan enkelt også gjøres melkefri.

Reklame for Helios // Jeg ønsker at alle skal kunne spise fra den samme kakeboksen i jula, uansett allergier eller dietter. Derfor har jeg laget disse glutenfri krumkakene som også er Omstart30-vennlige. De kan enkelt også gjøres melkefri.

Ingredienser

Glutenfri krumkaker

3 stk egg

100 g Helios kokossukker

150 g øko smør (Omstart: klaret smør) / Melkefri: plantebasert margarin)

75 g Helios glutenfri lys bakemiks

75 g potetmel

0.5 ts Helios vaniljepulver

0.5 dl vann

0.5 ts Helios kardemumme

Slik gjør du

Smartere krumkaker

1.

Rør smør og Helios kokossukker "hvitt". Merk at det ikke blir helt hvitt med kokossukker, men at det skal bli samme konsistens som når man rører vanlig sukker og smør hvitt.

2.

Skill eggeplommene fra eggehvitene. Tilsett eggeplommene i bollen med smør og sukker, og pisk dette godt inn.

3.

Tilsett Helios lys melmiks, potetmel, Helios kardemomme og Helios vaniljepulver, og pisk det godt inn.

4.

Finn frem en annen bolle. Pisk eggehvitene stive.

5.

Hell over eggehvitene i røren, og vend forsiktig inn.

6.

La røren svelle i en time før steking.

7.

Stek i krumkakejern, og formes straks etter de er ute av jernet. Lager du skåler slik som jeg er det bare å legge krumkaken over ett vannglass og forme til litt med fingrene. Pass på så du ikke brenner deg.

Med uraffinert søtt får du flere vitaminer, mineraler og plantestoff - og derfor bruker jeg kokossukker (som også kalles kokosblomstsukker). Jeg bruker Helios sin glutenfrie, lyse bakemiks fordi den inneholder mindre stivelse enn mange av de andre glutenfri melmiksene på markedet. 

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Serveres med for eksempel 1 ss Yokos Vanilje og rørte multer for et sunnere alternativ til multekrem. 

Andre oppskrifter