Glutenfri og melkefri vaffel av søtpotet med tacosmak

La tacokrydrede, smaksrike vafler av søtpotet løfte salatfatet ditt til nye høyder. Vafflene er gluten- og melkefrie og kan også erstatte brødskiven til frokost om du vil. De henger godt sammen i vaffeljernet, og byr på mengder med fier og polyfenoler til ”bakterie-Mons”.

La tacokrydrede, smaksrike vafler av søtpotet løfte salatfatet ditt til nye høyder. Vafflene er gluten- og melkefrie og kan også erstatte brødskiven til frokost om du vil. De henger godt sammen i vaffeljernet, og byr på mengder med fier og polyfenoler til ”bakterie-Mons”.

Ingredienser

Glutenfri og melkefri vaffel av søtpotet med tacosmak

3.5 dl revet søtpotet (1 liten søtpotet)

2 egg

0.5 dl hakket vårløk

2 ss kokosmel

2 ts tacokrydder

1 ts havsalt (hvis tacokrydder uten salt)

smøremyk til steking

Salat

1 håndfull rukkola

1 lime, i båter

1 avokado, i skiver

1 mozzarellaost, i skiver

1 håndfull cherrytomater, halve

1 håndfull basilikumblader

Slik gjør du

1.

Riv søtpoteten og ha den i en bakebolle.

2.

Tilsett øvrige ingredienser og bland godt.

3.

Smør vaffeljernet med smøremyk rapskokos evt. flytende rapskokos.

4.

Stek halvparten av deigen i hver omgang, evt. lag knøttsmå vaffelhjerter ved bare å dekke midten av vaffeljernet og del deigen i fire deler. Fordel deigen utover og trykk på lokket så vafflene blir gjennomstekte.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Vil du lage veganske vaffler, så bytter du bare ut eggene med kvernede linfrø rørt ut i vann.

Tåler du ikke kumelk, så er ost av både geit, sau og bøffel gode alternativer. Fetaost, Chevré og mozzarella av bøffelmelk byr på gode smaker i salater og bidrar med enda mer kalsium og jod. Tåler du ikke egg, kan du erstatte ett egg med en spiseskje kvernede linfrø rørt ut i 2-3 ss vann (la det svelle litt).

Prøv også disse oppskriftene:

Andre oppskrifter