Oppskrifter / Glutenfri og melkefri vaffel av søtpotet med tacosmak
Glutenfri og melkefri vaffel av søtpotet med tacosmak
La tacokrydrede, smaksrike vafler av søtpotet løfte salatfatet ditt til nye høyder. Vafflene er gluten- og melkefrie og kan også erstatte brødskiven til frokost om du vil. De henger godt sammen i vaffeljernet, og byr på mengder med fier og polyfenoler til ”bakterie-Mons”.
La tacokrydrede, smaksrike vafler av søtpotet løfte salatfatet ditt til nye høyder. Vafflene er gluten- og melkefrie og kan også erstatte brødskiven til frokost om du vil. De henger godt sammen i vaffeljernet, og byr på mengder med fier og polyfenoler til ”bakterie-Mons”.
Ingredienser
Glutenfri og melkefri vaffel av søtpotet med tacosmak
3.5 dl revet søtpotet (1 liten søtpotet)
2 egg
0.5 dl hakket vårløk
2 ss kokosmel
2 ts tacokrydder
1 ts havsalt (hvis tacokrydder uten salt)
smøremyk til steking
Salat
1 håndfull rukkola
1 lime, i båter
1 avokado, i skiver
1 mozzarellaost, i skiver
1 håndfull cherrytomater, halve
1 håndfull basilikumblader
Slik gjør du
1.
Riv søtpoteten og ha den i en bakebolle.
2.
Tilsett øvrige ingredienser og bland godt.
3.
Smør vaffeljernet med smøremyk rapskokos evt. flytende rapskokos.
4.
Stek halvparten av deigen i hver omgang, evt. lag knøttsmå vaffelhjerter ved bare å dekke midten av vaffeljernet og del deigen i fire deler. Fordel deigen utover og trykk på lokket så vafflene blir gjennomstekte.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Vil du lage veganske vaffler, så bytter du bare ut eggene med kvernede linfrø rørt ut i vann.
Tåler du ikke kumelk, så er ost av både geit, sau og bøffel gode alternativer. Fetaost, Chevré og mozzarella av bøffelmelk byr på gode smaker i salater og bidrar med enda mer kalsium og jod. Tåler du ikke egg, kan du erstatte ett egg med en spiseskje kvernede linfrø rørt ut i 2-3 ss vann (la det svelle litt).
Prøv også disse oppskriftene: