Glutenfri surdeigsstarter

Med denne glutenfrie surdeigsstarteren kan også de som av forskjellige årsaker lever glutenfritt også nye deilig, hjemmelaget surdeigsbakst. Det er veldig enkelt, men krever litt tålmodighet!

Med denne glutenfrie surdeigsstarteren kan også de som av forskjellige årsaker lever glutenfritt også nye deilig, hjemmelaget surdeigsbakst. Det er veldig enkelt, men krever litt tålmodighet!

Ingredienser

Rosinvann:

1.5 dl vann

0.5 dl økologiske rosiner

Glutenfri surdeigsstarter:

5 dl bokhvetemel

6 dl vann

Slik gjør du

Forberedelser:

1.

Bland 1,5 dl vann med 0,5 dl økologiske rosiner, og la stå over natten.

2.

Fjern rosinene fra vannet. Du har nå rosinvann!

Dag 1:

1.

Bland 1 dl bokhvetemel og 1,5 dl vann i et glass.

Dag 2:

1.

Bland 1 dl bokhvetemel og 1,5 dl vann.

Dag 3:

1.

Bland 1 dl bokhvetemel og 1,5 dl vann.

Dag 4:

1.

Bland 1 dl bokhvetemel og 1,5 dl vann.

Dag 5:

1.

Bland 1 dl bokhvetemel og 1,5 dl vann.

2.

La deigen få lov til å heve seg i glasset. Når du ser at deigen bobler er den klar til å brukes i bakst!

1.

Pensle søtpoteten med olje og stikk noen hull i skinnet med en gaffel. Bak søtpoteten i stekeovn ved 220*C til de er møre, ca. 50 minutter. Tiden varierer etter størrelsen.

Tips

Oppbevar surdeigen i tett glass i kjøleskap. Gi den mat (1,5 dl vann + 1 dl bokhvetemel) en gang i uken for å holde den i live. 

Andre oppskrifter