Oppskrifter / Glutenfri surdeigsstarter
Glutenfri surdeigsstarter
Med denne glutenfrie surdeigsstarteren kan også de som av forskjellige årsaker lever glutenfritt også nye deilig, hjemmelaget surdeigsbakst. Det er veldig enkelt, men krever litt tålmodighet!
![](https://beritnordstrand.no/hubfs/glutenfri%20surdeig.jpg)
Med denne glutenfrie surdeigsstarteren kan også de som av forskjellige årsaker lever glutenfritt også nye deilig, hjemmelaget surdeigsbakst. Det er veldig enkelt, men krever litt tålmodighet!
Ingredienser
Rosinvann:
1.5 dl vann
0.5 dl økologiske rosiner
Glutenfri surdeigsstarter:
5 dl bokhvetemel
6 dl vann
Slik gjør du
Forberedelser:
1.
Bland 1,5 dl vann med 0,5 dl økologiske rosiner, og la stå over natten.
2.
Fjern rosinene fra vannet. Du har nå rosinvann!
Dag 1:
1.
Bland 1 dl bokhvetemel og 1,5 dl vann i et glass.
Dag 2:
1.
Rør inn 1 dl bokhvetemel og 1,5 dl vann.
Dag 3:
1.
Rør inn 1 dl bokhvetemel og 1,5 dl vann.
Dag 4:
1.
Rør inn 1 dl bokhvetemel og 1,5 dl vann.
Dag 5:
1.
Rør inn 1 dl bokhvetemel og 1 dl vann.
2.
La deigen få lov til å heve seg i glasset. Når du ser at deigen bobler er den klar til å brukes i bakst!
Tips
Oppbevar surdeigen i tett glass i kjøleskap. Gi den mat (1,5 dl vann + 1 dl bokhvetemel) en gang i uken for å holde den i live.