Steel cut “gourmet” havregrøt 

Havregrøten av kuttet havre gir hjelpsomme tarmbakterier mye mer å jobbe med. Det betyr at slik grøt holder liv i hjelpsomme mikrober som du er så avhengig av for å kunne nyte den beste utgaven av deg selv. Når havren er valset til gryn og lettkokt så taper den både næring og smak. Løft havregrøten din til steel cut eller kuttet havre – eller havregrøt gourmet som jeg kaller den.

Havregrøten av kuttet havre gir hjelpsomme tarmbakterier mye mer å jobbe med. Det betyr at slik grøt holder liv i hjelpsomme mikrober som du er så avhengig av for å kunne nyte den beste utgaven av deg selv. Når havren er valset til gryn og lettkokt så taper den både næring og smak. Løft havregrøten din til steel cut eller kuttet havre – eller havregrøt gourmet som jeg kaller den.

Ingredienser

1 dl kuttet havre

4 dl vann

0.5 klype mineralsalt

Slik gjør du

1.

Bland gryn og vann og kok opp.

2.

La småkoke/trekke 20/30 min.

3.

Løft smaken med en klype salt.

4.

Serveres med Ceylonkanel, honning/lønnesirup, rosiner og smørøye.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Havre inneholder kostfiberet betaglukan, som senker kolesterolet, stabiliserer blodsukkeret og reduserer risikoen for hjerte-karsykdom

Tips til topping og smakstilsetninger:

  1. Lag pure av en overmoden banan og rør inn i grøten.
  2. Lag nøttemel av en håndfull nøtter i en blender og rør inn i grøten
  3. Rør inn en ts øko kaldpresset kokosfett i hver grøtporsjon som variasjon til smørøye eller om du ikke tåler smør.
  4. Rør frosne bær inn i grøten ved servering

Er du glad i grøt? Da burde du også prøve disse oppskriftene:

Andre oppskrifter