Grillet nykål med GØT-friendly ponzusaus

Nykål, en korsblomstrende grønnsak, skinner i sommermånedene med sin mildt søtlige smak som er perfekt for grilling. Denne grønnsaken er ikke bare deilig, men også spesielt gunstig for fordøyelsen takket være sitt høye innhold av kostfiber. Nykål er utmerket i mange retter, fra friske salater til grillet tilbehør, og støtter en sunn tarmflora.

Grillet nykål med GØT-friendly ponzusaus

Nykål, en korsblomstrende grønnsak, skinner i sommermånedene med sin mildt søtlige smak som er perfekt for grilling. Denne grønnsaken er ikke bare deilig, men også spesielt gunstig for fordøyelsen takket være sitt høye innhold av kostfiber. Nykål er utmerket i mange retter, fra friske salater til grillet tilbehør, og støtter en sunn tarmflora.

Ingredienser

Kålrett

1 stk nykål

1 ts pepper

0.5 stk lime, saften av

2 ss ristede nøtter, nøttesmør eller frø (bruk det du har eks. mandler, hasselnøtter, cashewnøtter, peanøtter, gresskarkjerner, solsikkekjerner, sesamfrø, pinjekjerner)

Berits GØT-friendly Ponzusaus

1 dl soyasaus (omstart30: bruk glutenfri soyasaus)

0.5 stk lime, saften av

1 ss honning (lunk til flytende i vannbad)

2 ss øko rå eplecidereddik

2 stk vårløk, finsnittet

0.5 stk chili, finhakket (uten frø)

2 fedd hvitløk, finhakket

1 dl frisk koriander

1 ts frisk ingefær, revet eller finhakket

Slik gjør du

1.

Rør sammen ingrediensene til Ponzusausen og sett til side.

2.

Del kålen i båter, grill kålbåtene eller stek dem i ei grillpanne eller stekepanne med smør (Omstart30: klaret smør), drissle litt lime over og krydre med sort, kvernet pepper.

3.

Server grillet nykål med ponzusaus og et dryss av frisk koriander

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Vil du ha flere spennende GØT-friendly oppskrifter?

Utforsk GØT sine kreative og næringsrike oppskrifter her. 

Andre oppskrifter