Berits grønne pasta på 1-2-3

Min grønne pasta er en av mine pastafavoritter. Den smaker kjempegodt, den er rask å lage og hele familien elsker den – og har bare to ingredienser. Du trenger ingen pastamaskin, men klipper bare pastabitene rett opp i kokevannet. På 1-2-3 har du nydelig pasta som er proppfull av næring, både plantefiber og mineraler kroppen gjerne mangler.

grønn pasta på 1-2-3

Min grønne pasta er en av mine pastafavoritter. Den smaker kjempegodt, den er rask å lage og hele familien elsker den – og har bare to ingredienser. Du trenger ingen pastamaskin, men klipper bare pastabitene rett opp i kokevannet. På 1-2-3 har du nydelig pasta som er proppfull av næring, både plantefiber og mineraler kroppen gjerne mangler.

Ingredienser

Du trenger:

150 g spinat

4 dl havregryn (cøliaki: glutenfri havregryn)

1 klype salt

Topping

1 neve cherrytomater

1 neve ristede pinjekjerner

1 neve basilikumblader

1 neve revet parmesan (omstart30: hard ost av geit/sau)

Pestosaus

1 glass Helios grønn pesto (130 g)

50 g smør (Omstart30: klaret smør eller egnet plantemargarin)

3 ss øko finmalt spelt (omstart30: glutenfritt mel)

spe med plantedrikk (evt pastavann)

Slik gjør du

Pasta

1.

Kjør havregryn i en foodprosessor til havremel

2.

Ha i spinaten og kjør til en jevn deig. Rull deigen til en ball.

3.

Kok opp lettsaltet vann.

4.

Ta en saks og klipp ca 4x1 cm store biter fra kanten på ballen, slik at pastabitene faller rett i kokevannet. Klipp i full fart, slik at pastabitene får koke omtrent like lenge, eller klipp opp bitene på forhånd om du vil.

5.

Kok pastaen i 4-5 minutter og la den renne av i et dørslag.

Pestosaus

1.

Jeg lagde hvit saus av smeltet smør, finmalt øko spelt, plantedrikk og pesto. Du kan også bare røre pesto med litt av pastavannet og smultre fetaost over retten ved servering om du vil. Du kan også bruke en annen valgfri pastasaus som for eksempel Bolognese.

2.

Stek pastabitene i litt smør (Omstart30:klaret smør eller olje) i en stekepanne, hell sausen over pastaen, strø på topping og sett pannen på bordet.

3.

Jeg toppet med litt ristede pinjekjerner, friske basilikumblader og litt hakket soltørket tomat eller sprøstekt spekeskinke (uten nitritt). Riv fersk parmesan eller norsk hard hvit ost av sau/geit over ved servering.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Visste du at grønnfargen eller klorofyllet i spinat og annet bladgrønt er rik på det essensielle mineralet magnesium? Magnesium må tilføres utenfra og er et verktøy i cellefabrikken som inngår i mer enn 300 ulike prosesser. Magnesium spiller en kritisk rolle i både energiproduksjonen, proteinsyntesen, i regulering av blodtrykket, for muskel,-og nervefunksjonen og i oppbygging av sterk beinbygning. Trener du mye, så forbruker du mer. Da er det supert med en magnesiumrik pastarett, når du først får lyst på pasta.

 

Vil du lage din egen pesto?

Prøv denne oppskriften!

 

Andre oppskrifter