Grønn salat på melon

Kan jeg friste med denne enkle salaten i sommervarmen? Nyt den som den er, sammen med litt moden skinke eller fetaost. Passer også godt til grillmaten. Melkesyrebakterier får du både i salaten og vinagretten. De finnes på overflaten av grønnsakene, i rå eddik og honning. Melonen kan også hules ut, slik at den blir salatskål.

Kan jeg friste med denne enkle salaten i sommervarmen? Nyt den som den er, sammen med litt moden skinke eller fetaost. Passer også godt til grillmaten. Melkesyrebakterier får du både i salaten og vinagretten. De finnes på overflaten av grønnsakene, i rå eddik og honning. Melonen kan også hules ut, slik at den blir salatskål.

Ingredienser

50 g grønn salat (eks ruccola, bladspinat, feldsalat)

0.5 agurk

0.5 grønn paprika

1 vårløk

2 skiver melon

Vinaigrette

4 ss ekstra virgin olivenolje

2 ss rå eplesidereddik

1 ts sennep

1 ts rå honning

Havsalt og nykvernet sort pepper

Topping: ristede nøtter for eksempel pistasjenøtter

Slik gjør du

1.

Vask og kutt grønnsakene. Bland vinaigretten i et lite glass og rist den godt sammen.

2.

Skjær skiver av melon, dander salat på toppen, ha vinagrette over, kvern på litt havsalt og pepper og topp det hele med ristede nøtter. Bon apetitt

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Har du lyst på tilgang til flere eksklusive oppskrifter hver uke? Bli medlem av klubb Nordstrand HER

Andre oppskrifter