Havrekjeks skåler med fyll

Prøv denne smakfulle kombinasjonen av havrekjeks-skåler toppet med yoghurt, mango, frosne bringebær og sjokolade. En friskt liten snack eller søtsak til kaffen. Skålene er enkle å tilberede, så lag istand flere og frys dem ned. De tiner raskt, kan fylles med det du måtte ønske og nytes når du trenger det som melst!

Prøv denne smakfulle kombinasjonen av havrekjeks-skåler toppet med yoghurt, mango, frosne bringebær og sjokolade. En friskt liten snack eller søtsak til kaffen. Skålene er enkle å tilberede, så lag istand flere og frys dem ned. De tiner raskt, kan fylles med det du måtte ønske og nytes når du trenger det som melst!

Ingredienser

2.5 dl havregryn

0.5 dl eplepure

2 ss honning

1 ss extra virgine kokosfett (smeltet)

1 klype salt

1 ts ceylon kanel

Topping

Mangoyoghurt av kokosmelk

Biter av mango

Frosne bringebær

Smeltet mørk sjokolade (øko, uten sukker, fri for gluten og vegansk)

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen på 175gC

2.

Bland ingrediensene sammen i en skål. Trykk ut havremassen i 6 muffinsformerStekes midt i ovnen i 15-18 minutter til havrekjeks-skålene er gyldne.

3.

Avkjøles i muffinsbrettet. Fyll med yoghurt, bær, mango eller annen frukt og nyt.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Havre bidrar med verdifulle vitaminer, mineraler, gnistslokkende antioksidanter og polyfenoler. I tillegg er fiber fra havregryn, såkalt betaglukan, virkelig supermat for ”bakterie-Mons”.
  • Prøv også min oppskrift på rå bringebær- og vaniljekake. Oppskriften er tilgjengelig inne på kubb Nordstrand her

Andre oppskrifter