Havrewraps med bare to ingredienser

Med havre og vann så har du havrewraps, enklere blir det ikke. Fyll med litt most avokado, gjerne sammen med noen skiver god ost, litt paprika og koriander. Eller fetakrem, agurkstaver og dill.

Havrewrap med ost, paprika og urter

Med havre og vann så har du havrewraps, enklere blir det ikke. Fyll med litt most avokado, gjerne sammen med noen skiver god ost, litt paprika og koriander. Eller fetakrem, agurkstaver og dill.

Ingredienser

4 små havrewraps:

2 dl havregryn (Cøliaki: glutenfri havregryn)

2.5 dl vann

Salt etter preferanse

Slik gjør du

Havrewraps:

1.

Kjør havregryn, vann og salt i blender

2.

La røra svelle i 10 minutter

3.

Stek 4 wraps på middels temperatur i en stekepanne. Bruk en skje til å spre røra utover i panna med, slik at wrapsen får fin og jevn tykkelse.

Tips

  • Havre inneholder kostfiberet betaglukan, som senker kolesterolet, stabiliserer blodsukkeret og reduserer risikoen for hjerte-karsykdom

    Slik fungerer havre i kroppen:

    Kostfiberet betaglukan, som det er svært mye av i havre, senker kolesterolnivået i blodet ved å danne en slags gele. Geleen fanger opp gallesyrer som skilles ut fra galleblæren som et slags fordøyelsessekret. Mye av gallesyrene suges tilbake igjennom  tynntarmveggen – de resirkuleres. Når betaglukan-geleen binder gallesyrer slik at de skilles ut av kroppen, må leveren lage nye gallesyrer til mer fordøyelsessekret. Leveren lager gallesyrer av råvaren kolesterol. På denne måten minsker innholdet av kolesterol i blodet når du spiser havre.

Andre oppskrifter