Helenes Grønne Gudinne Salat

Dette er vår variant av en TikTok-trend av en salat. En magisk grønn salat, som lett kan bli din nye favoritt. Den er næringsrik, mettende og kan nytes med litt nystekt brød, eller som tilbehør. Dressingen er blitt min nye favoritt-dipp. Salaten imponerer og egner seg både til hverdags og til fest. Lag rikelig – den er super i lunsjboksen!

Dette er vår variant av en TikTok-trend av en salat. En magisk grønn salat, som lett kan bli din nye favoritt. Den er næringsrik, mettende og kan nytes med litt nystekt brød, eller som tilbehør. Dressingen er blitt min nye favoritt-dipp. Salaten imponerer og egner seg både til hverdags og til fest. Lag rikelig – den er super i lunsjboksen!

Ingredienser

Dressing:

1 avokado

4 ansjosfileter

2 lime, saften av

5 håndfuller spinat

1.5 dl cashewnøtter (bløtlagt)

3 fedd hvitløk

0.5 rødløk

1 dl parmesan (eller 0,5 dl næringsgjær)

1 dl extra virgine olivenolje

0.75 dl rå eplecidereddik

sort kvernet pepper

0.5 potte fersk basilikum

Salat-grønnsaker:

1 liten kålhode, finhakket

1 stor agurk (uten frøene i midten)

1 håndfull persille

3 vårløk

Slik gjør du

Dressing:

1.

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør sammen til en jevn dressing

2.

Smak til med salt (avhenger av hvor salte ansjosfiletene er) og rikelig med sort kvernet pepper.

Salat-grønnsaker:

1.

Salatgrønnsakene og persillen finhakkes.

2.

Rør inn dressingen og sett salaten i kjøleskapet.

3.

Holdbar i flere dager og blir bare bedre om den får stå litt.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter