Oppskrifter / Hjemmelaget eggesalat og majones
Hjemmelaget eggesalat og majones
Riktige mengder (ikke nødvendigvis rikelige mengder!) sunt, naturlig fett er godt for hjernen.
![](https://f.hubspotusercontent00.net/hubfs/8932658/Imported_Blog_Media/eggesalat.jpg)
Riktige mengder (ikke nødvendigvis rikelige mengder!) sunt, naturlig fett er godt for hjernen.
Ingredienser
Eggesalat
6 hakkede hardkokte egg
1 dl majones – se enkel oppskrift under!
salt og pepper etter smak
Majones
2 dl flytende Smøremyk Rapskokos (eller smaksnøytral planteolje f.eks. raps)
2 eggeplommer (romtempererte)
2 ss vann
2 ts sennep
2 ts hvitvinseddik
salt/pepper etter smak
Slik gjør du
1.
Hell alle ingrediensene unntatt Smøremyk Rapskokos/oljen i en høy og smal beholder.
2.
Sett stavmikseren i bunnen og hell over Smøremyk Rapskokos/oljen forsiktig.
3.
Deretter er det bare å gi gass på stavmikseren og ettersom man ser at emulsjonen starter, løfter man litt på stavmikseren. Ett minutt senere er majonesen ferdig.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Egg inneholder en kraftfull kombinasjon av lecitin, B-vitaminer, jern, sink og omega-3. Omega-3-nivået varierer mye med hvilke egg du kjøper. Jeg anbefaler økologiske egg.
-
Les også: Hjernemat
Noen liker 3 ss hakket purre eller vårløk i eggesalaten, men vi lager den uten, slik at hver enkelt heller kan strø vårløk på etter smak når vi spiser eggesalaten. Prøv deg også frem med litt sennep i eggesalaten om du liker det.
Kjøper du majones i butikken ? Velg en variant med enkel og forståelig innholdsfortegnelse.
Det er kjemperaskt å lage majones selv, og da vet du at du får i deg kun sunne, naturlige ingredienser!
Det er unødvendig å få i seg fortykningsmidler, konserveringsmidler (kaliumsorbat, natriumbenzoat), surhetsregulerende midler, aromastoffer og fargestoffer i enkelte typer majones du kjøper ferdig.
Noen andre smaksforslag – trøffelolje, karri, pepper eller wasabi. Og hva med urtemajones? Eller en dråpe sitron eller lime? Du kan variere krydder etter smak og humør, og kos deg med mulighetene!