Hjemmelaget Tahini i blender

Det er så enkelt å lage tahini at du gjerne kan lage små porsjoner om gangen. Bruk den til hummus, i salatdressinger, som dipp og som pålegg på brødskiva.

Hjemmelaget tahini

Det er så enkelt å lage tahini at du gjerne kan lage små porsjoner om gangen. Bruk den til hummus, i salatdressinger, som dipp og som pålegg på brødskiva.

Ingredienser

Til 2 dl tahini

250 g sesamfrø

1 ts salt

1.5 dl nøytral ekstra virgin olivenolje

Slik gjør du

1.

Rist sesamfrøene på en bakepapirkledd stekeplate til de er gylne. Avkjøl så frøene.

2.

Ha sesamfrøene i en kraftig blender eller en foodprosessor sammen med havsalt. Kjør frøene til frømel. Tilsett så olivenolje i en tynn stråle mens maskinen kjører.

3.

Kan fint oppbevares i et lufttett glass i kjøleskap i 7-10 dager.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Visste du at forbindelser i sesamfrøene, slike som sesamin og sesamol, kan bidra til å dempe betennelse i kroppen? Små kliniske studier viser effekt av sesamfrø på både blodtrykk og på leddsmerter i knærne.

Knuser du sesamfrøene og lager tahini, så bryter du ned antinæringstoffer og gjør frøene Omstart30-vennlige. Du kan kjøpe tahinien ferdig eller lage den selv av bare tre, helt vanlige ingredienser – sesamfrø, havsalt og olivenolje. Sesamfrøene ristes for å gi tahinien nydelig aroma og en fin gyllen farge. Prøv du også.

Tar du en Omstart30, skal du ikke ha kikerter (belgfrukt), så da venter du med hummus til du er i reintroduksjonsfasen og går over på hverdagsmat a la «Tarmens Medisin».

Referanser:

  • Jeng, Kee-Ching G., et al. “Sesamin inhibits lipopolysaccharide-induced cytokine production by suppression of p38 mitogen-activated protein kinase and nuclear factor-κ” Immunology letters 97.1 (2005): 101-106.
  • Eftekhar Sadat, Bina, et al. “Effects of sesame seed supplementation on clinical signs and symptoms in patients with knee osteoarthritis.” International journal of rheumatic diseases5 (2013): 578-582.

Andre oppskrifter

Bak portal_BUE7181_web

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny og dine favoritter

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter og fagartikler

hake ikon

Miniforedrag hver måned

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Pris: 129,-/mnd