Hvitløkssopp – Champinones al ajillo

Hvitløkssopp (Champinones al ajillo) er en av de klassiske spanske tapasoppskriftene som også kan nytes som en siderett til kjøtt. Her har du oppskriften!

Hvitløkssopp (Champinones al ajillo) er en av de klassiske spanske tapasoppskriftene som også kan nytes som en siderett til kjøtt. Her har du oppskriften!

Ingredienser

3 ss smøremyk rapskokos

0.5 gul løk, grovhakket

250 g sopp eks. champignon

4 fedd hvitløk

2 ss tørr hvitvin/eplejuice

1 ts friske timianblader

2 ss frisk persille, hakket

havsalt og sort kvernet pepper etter smak

Slik gjør du

1.

Skjær soppen i skiver og stek skivene i smøremyk til vannet begynner å forsvinne.

2.

Tilsett løk og hvitløk og stek videre til løken er blank og soppen begynner å bli gylden.

3.

Tilsett tørr hvitvin/eplejuice, timian og persille. La væsken dampe inn.

4.

Smak til med havsalt og sort kvernet pepper.

5.

Nyt retten som hovedingrediens i en plantebasert middagsrett. Tilbehør kan for eksempel være søtpotetmos, ertepure eller båtstekte poteter. Hvitløkssoppen passer også godt over en liten pannestekt biff.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Vi bør alle spise betydelig mer plantebasert hvis vi skal få i oss nok plantefiber til en styrket tarmbakterieflora og friskere kropp. Hvitløkssopp kan godt erstatte kjøttet på tallerkenen eller halvere størrelsen på kjøttstykket. Da sikrer du deg fiber, mineraler og plantestoffer immunforsvaret ditt nyter godt av for å dempe inflammasjon og styrke jakten på spirer til kreft.

Det finnes flere tusen varianter sopp og de beste og mest smakfulle har etter hvert blitt handelsvare. Sopp varierer i farge, fasong og konsistens og er blitt spist i uminnelige tider. Sopp er hurtig å tilberede og smaker veldig godt – riktig tilberedt. Alle typer sopp, også tørket, skal varmebehandles før du spiser dem. La soppen ta hovedrollen i ditt neste måltid!

Andre oppskrifter