Hvordan lage den perfekte iskremen?

Reklame i samarbeid med Wilfa. Lag din egen iskrem av ingredienser både ganen og kroppen kan nyte. Med min oppskrift på iskrem kan du spise iskrem hver eneste dag hele året om du vil! Med iskremmaskin er herligheten ferdig på 45 minutter og kan nytes med det samme.

Reklame i samarbeid med Wilfa. Lag din egen iskrem av ingredienser både ganen og kroppen kan nyte. Med min oppskrift på iskrem kan du spise iskrem hver eneste dag hele året om du vil! Med iskremmaskin er herligheten ferdig på 45 minutter og kan nytes med det samme.

Ingredienser

Iskrem med banan og pære

1 stk Pære godt moden, helst øko

1 stk Øko banan søt

1 beger Yokos vanilje

1 Beger Øko kokosmelk

2 ts norsk honning (se an hvor søt banan og pære er)

Gjerne blåbær & tyttebær som er flytende.

Slik gjør du

1.

Mos med stavmikser og hell i ismaskin.

2.

Kjør i ca 45-50 minutter.

3.

Pynt med BN 80% hakket sjokolade på toppen.

Ingredienser som rå honning og yoghurt av kokosmelk gjør at iskremen faktisk kan bidra til å berike ditt gode tarmbakteriesamfunn.
Kokosmelk bidrar med gode fettsyrer, slik som korte-og mellomlange mettede fettsyrer du også finner i morsmelk (laurinsyre, kapryl-og kaprinsyre). Slike fettsyrer omdannes til ketonlegemer og forbrennes i cellene til energi.
Smaker fra frukt og bær bidrar med både polyfenoler og fiber som gode bakterier styrker seg på. Når bakteriene fermenterer slik fiber lager de en rekke nye polyfenoliske byggverk og smørsyre som smører tarmveggen. Sistnevnte er en slags «sårsalve» som kan bidra til å reparere lekk tarm og dempe inflammasjon.

Fordeler med hjemmelaget iskrem

Ikke bare har du ingredienser i iskremen som er bra for deg, men du styrer også unna sukker og ugunstige tilsetningsstoffer. Emulgatorer er blant de mest brukte tilsetningsstoffene i industrielt bearbeidet mat. De får vann og fett til å unngå å skille seg. Enkelte emulgatorer, som du blant annet kan finne i iskrem, kan svekke tarmslimhinnen, gi lekk tarm, inflammasjon, overvekt og sykdom.

Jeg bruker en iskremmaskin fra Wilfa. Den kan lage både hard og myk iskrem, sorbet og frozen yoghurt. Jeg heller bare ingrediensene rett i maskinen og får ferdig iskrem på 1-2-3. Har jeg gjester til middag, så synes jeg det er praktisk å sette på iskremmaskinen når middagsbordet ryddes. Så kan jeg servere nylaget iskrem til kaffen når dessertbordet er dekket og klart. Det er ingen behov for forhåndfrysing av ingredienser, du trenger bare å ha råvarene i hus, så gjør iskremmaskinen resten av jobben for deg. Du kan legge isen i fryseren hvis du ønsker en litt hardere iskrem. Når kjøleprosessen er rask, får du et langt bedre resultat og du slipper iskrystaller i isen din samtidig som den sørger for delikat og kremaktig konsistens.

Reklame i samarbeid med Wilfa

Du finner den fantastiske iskremmaskinen Vanilla fra Wilfa HER.

Andre oppskrifter