Indisk curry gryte med kikerter og linser

Min Mathea (15) er vegetarianer og ønsket seg indisk curry til middag i dag. Da ble det ny oppskrift, enkelt og greit. Med ferdig bløtlagte og kokte kikerter og linser på boks, så lager du denne i en fei. Lag gjerne dobbel porsjon, så har du rester av Matheas favoritt til lunsj.

Min Mathea (15) er vegetarianer og ønsket seg indisk curry til middag i dag. Da ble det ny oppskrift, enkelt og greit. Med ferdig bløtlagte og kokte kikerter og linser på boks, så lager du denne i en fei. Lag gjerne dobbel porsjon, så har du rester av Matheas favoritt til lunsj.

Ingredienser

250 g kikerter (1 eske)

230 g grønne linser (1 eske)

1 boks tomater

1 boks kokosmelk

1 rød chilli

1 gul løk

2 gulrøtter

2 fedd hvitløk

1 ss fersk ingefær, revet

2 ss currypasta (gul eller rød)

1 lime, saften av

2 ss soyasaus (bruk tamari for glutenfri variant)

Slik gjør du

1.

Rens grønnsakene. Finhakk chili, løk og hvitløk og skjær gulrøttene i skiver.

2.

Varm litt stekefett i ei gryte og la grønnsakene surre litt til løken er blank.

3.

Tilsett revet ingefær, currypasta, hermetiske tomater og kokosmelk.

4.

Gi gryta et lite oppkok og la den putre i 10 minutter.

5.

Tilsett kikerter og linser og smak til med soyasaus og limesaft.

6.

Serveres i varme skåler toppet med rikelig med frisk koriander.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Server currygryta med kokt quinoa og ristet brød.
  • Du får tak i nesten alle ingrediensene hos helsekostbutikk.

Andre oppskrifter