Indisk curry gryte med kikerter og linser

Min Mathea (15) er vegetarianer og ønsket seg indisk curry til middag i dag. Da ble det ny oppskrift, enkelt og greit. Med ferdig bløtlagte og kokte kikerter og linser på boks, så lager du denne i en fei. Lag gjerne dobbel porsjon, så har du rester av Matheas favoritt til lunsj.

Min Mathea (15) er vegetarianer og ønsket seg indisk curry til middag i dag. Da ble det ny oppskrift, enkelt og greit. Med ferdig bløtlagte og kokte kikerter og linser på boks, så lager du denne i en fei. Lag gjerne dobbel porsjon, så har du rester av Matheas favoritt til lunsj.

Ingredienser

250 g kikerter (1 eske)

230 g grønne linser (1 eske)

1 boks tomater

1 boks kokosmelk

1 rød chilli

1 gul løk

2 gulrøtter

2 fedd hvitløk

1 ss fersk ingefær, revet

2 ss currypasta (gul eller rød)

1 lime, saften av

2 ss soyasaus (bruk tamari for glutenfri variant)

Slik gjør du

1.

Rens grønnsakene. Finhakk chili, løk og hvitløk og skjær gulrøttene i skiver.

2.

Varm litt stekefett i ei gryte og la grønnsakene surre litt til løken er blank.

3.

Tilsett revet ingefær, currypasta, hermetiske tomater og kokosmelk.

4.

Gi gryta et lite oppkok og la den putre i 10 minutter.

5.

Tilsett kikerter og linser og smak til med soyasaus og limesaft.

6.

Serveres i varme skåler toppet med rikelig med frisk koriander.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Server currygryta med kokt quinoa og ristet brød.
  • Du får tak i nesten alle ingrediensene hos helsekostbutikk.

Andre oppskrifter

Bak portal_BUE7181_web

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny og dine favoritter

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter og fagartikler

hake ikon

Miniforedrag hver måned

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Pris: 129,-/mnd