Oppskrifter / Indisk curry gryte med kikerter og linser
Indisk curry gryte med kikerter og linser
Min Mathea (15) er vegetarianer og ønsket seg indisk curry til middag i dag. Da ble det ny oppskrift, enkelt og greit. Med ferdig bløtlagte og kokte kikerter og linser på boks, så lager du denne i en fei. Lag gjerne dobbel porsjon, så har du rester av Matheas favoritt til lunsj.
Min Mathea (15) er vegetarianer og ønsket seg indisk curry til middag i dag. Da ble det ny oppskrift, enkelt og greit. Med ferdig bløtlagte og kokte kikerter og linser på boks, så lager du denne i en fei. Lag gjerne dobbel porsjon, så har du rester av Matheas favoritt til lunsj.
Ingredienser
250 g kikerter (1 eske)
230 g grønne linser (1 eske)
1 boks tomater
1 boks kokosmelk
1 rød chilli
1 gul løk
2 gulrøtter
2 fedd hvitløk
1 ss fersk ingefær, revet
2 ss currypasta (gul eller rød)
1 lime, saften av
2 ss soyasaus (bruk tamari for glutenfri variant)
Slik gjør du
1.
Rens grønnsakene. Finhakk chili, løk og hvitløk og skjær gulrøttene i skiver.
2.
Varm litt stekefett i ei gryte og la grønnsakene surre litt til løken er blank.
3.
Tilsett revet ingefær, currypasta, hermetiske tomater og kokosmelk.
4.
Gi gryta et lite oppkok og la den putre i 10 minutter.
5.
Tilsett kikerter og linser og smak til med soyasaus og limesaft.
6.
Serveres i varme skåler toppet med rikelig med frisk koriander.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
- Server currygryta med kokt quinoa og ristet brød.
- Du får tak i nesten alle ingrediensene hos helsekostbutikk.