Oppskrifter / Jordbær- og yoghurtform
Jordbær- og yoghurtform
Denne friske desserten er så god at jeg nyter den både til frokost og mellom måltider, foruten som dessert.
![](https://f.hubspotusercontent00.net/hubfs/8932658/Imported_Blog_Media/Jordbaer-og-yoghurtform-low.jpg)
Denne friske desserten er så god at jeg nyter den både til frokost og mellom måltider, foruten som dessert.
Ingredienser
12.5 g havregryn
12.5 g mandler, hakkede
0.25 ss honning
12.5 g smør
75 g jordbær
37.5 g jordbær i båter
37.5 g yoghurt
Slik gjør du
1.
Sett stekeovnen på 180 °C.
2.
Bland havregryn og hakkede mandler med honning og smør ved hjelp av en sleiv eller for hånd. Bre massen utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek gyllent og sprøtt i ovnen, 8–10 minutter. La massen renne av på tørkepapir.
3.
Del 300 g jordbær i grove terninger. Bland honning i yoghurten og vend inn jordbærterningene. La dem trekke i 1 ½ time i kjøleskapet.
4.
Topp med friske jordbærbåter og knekk av havrestrø.
Oppskriften er hentet fra boken “Verdens beste familiekokebok” skrevet av Kjartan Skjelde og meg.
Tips
Prøv også disse gode oppskriftene: