Jordbær- og yoghurtform

Denne friske desserten er så god at jeg nyter den både til frokost og mellom måltider, foruten som dessert.

Denne friske desserten er så god at jeg nyter den både til frokost og mellom måltider, foruten som dessert.

Ingredienser

12.5 g havregryn

12.5 g mandler, hakkede

0.25 ss honning

12.5 g smør

75 g jordbær

37.5 g jordbær i båter

37.5 g yoghurt

Slik gjør du

1.

Sett stekeovnen på 180 °C.

2.

Bland havregryn og hakkede mandler med honning og smør ved hjelp av en sleiv eller for hånd. Bre massen utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek gyllent og sprøtt i ovnen, 8–10 minutter. La massen renne av på tørkepapir.

3.

Del 300 g jordbær i grove terninger. Bland honning i yoghurten og vend inn jordbærterningene. La dem trekke i 1 ½ time i kjøleskapet.

4.

Topp med friske jordbærbåter og knekk av havrestrø.

Oppskriften er hentet fra boken “Verdens beste familiekokebok” skrevet av Kjartan Skjelde og meg.

 

Andre oppskrifter