Oppskrifter / Kombucha med julesmak
Kombucha med julesmak
Har du laget en batch med kombucha som du enda ikke har smakssatt? Da anbefaler jeg på det sterkeste å prøve denne krydrede julekombuchaen!
Har du laget en batch med kombucha som du enda ikke har smakssatt? Da anbefaler jeg på det sterkeste å prøve denne krydrede julekombuchaen!
Ingredienser
Du trenger:
9 dl ferdig fermentert kombucha
1 dl appelsinjuice, gjerne fersk og økologisk
1 stk kanelstang
5 stk nellikspiker
3 stk kardemommefrø
Slik gjør du
1.
Hell 9 dl ferdig fermentert kombucha over i en mindre beholder. Jeg bruker Norgesglass på 1 liter.
2.
Tilsett kanelstang, kardemommefrø, nellikspiker og appelsinjuice.
3.
Legg et lokk løst på, og la dette stå i 3-4 dager slik at smakene får satt seg.
4.
Fjern frø og kanelstang, og hell over i en flaske for oppbevaring.
Tips
Du kan også tilsette andre krydder og smaker som litt appelsinskall eller litt fersk ingefær for å få enda mer julesmak.