Kombucha med julesmak

Har du laget en batch med kombucha som du enda ikke har smakssatt? Da anbefaler jeg på det sterkeste å prøve denne krydrede julekombuchaen!

Har du laget en batch med kombucha som du enda ikke har smakssatt? Da anbefaler jeg på det sterkeste å prøve denne krydrede julekombuchaen!

Ingredienser

Du trenger:

9 dl ferdig fermentert kombucha

1 dl appelsinjuice, gjerne fersk og økologisk

1 stk kanelstang

5 stk nellikspiker

3 stk kardemommefrø

Slik gjør du

1.

Hell 9 dl ferdig fermentert kombucha over i en mindre beholder. Jeg bruker Norgesglass på 1 liter.

2.

Tilsett kanelstang, kardemommefrø, nellikspiker og appelsinjuice.

3.

Legg et lokk løst på, og la dette stå i 3-4 dager slik at smakene får satt seg.

4.

Fjern frø og kanelstang, og hell over i en flaske for oppbevaring.

Tips

Du kan også tilsette andre krydder og smaker som litt appelsinskall eller litt fersk ingefær for å få enda mer julesmak. 

Andre oppskrifter