Julekonfekt med 3 ingredienser

Oppskrift laget i samarbeid med Cocosa/ Julen er høytid for konfekt og aller best blir den når du lager den selv! I Da blir den både bedre på smak fordi du lager den slik du liker den, og sunnere for kroppen din. I tillegg er det mye enklere enn man tror!

julekonfekt

Oppskrift laget i samarbeid med Cocosa/ Julen er høytid for konfekt og aller best blir den når du lager den selv! I Da blir den både bedre på smak fordi du lager den slik du liker den, og sunnere for kroppen din. I tillegg er det mye enklere enn man tror!

Ingredienser

100 g mørk sjokolade (70% eller høyere)

50 g Cocosa Extra Virgin Kokosolje

50 g nøtter (jeg brukte 50/50 mandler og cashewnøtter)

1 klype havsalt (valgfritt)

Slik gjør du

Julekonfekt

1.

Hakk nøtter i passende små biter, og rist nøttene i en tørr stekepanne med en klype havsalt.

2.

Smelt mørk sjokolade over vannbad.

3.

Tilsett Cocosa kokosfett og rør godt sammen.

4.

Hell sjokoladeblandingen over i konfektformene.

5.

Sett i kjøleskap til det stivner.

6.

Oppbevares i kjøleskap, da de raskt kan smelte.

Tips

Har du ikke konfektformer?

Da heller du bare sjokoladeblandingen over på en stekeplate med bakepapir, og strør nøttene over. Sett kaldt, og bryt opp i mindre biter når sjokoladen har stivnet. 

Prøv med den toppingen du selv ønsker slik at konfekten får den smaken du selv liker.

Hva med økologiske rosiner, kokosflak, tørkede bær eller kjeksbiter?

Andre oppskrifter