Julete med tranebær, kanel og appelsin

Lyst på litt mer energi og overskudd? Prøv min nydelige julete med appelsinskall du ellers ville ha kastet. Bruk grønn eller hvit te for deres polyfenolrikdom – næring de gode tarmbakteriene elsker. Med tranebær, rosmarin og kanel, får du en beroligende te nå i adventstiden.

Lyst på litt mer energi og overskudd? Prøv min nydelige julete med appelsinskall du ellers ville ha kastet. Bruk grønn eller hvit te for deres polyfenolrikdom – næring de gode tarmbakteriene elsker. Med tranebær, rosmarin og kanel, får du en beroligende te nå i adventstiden.

Ingredienser

Ingredienser til to krus

500 ml vann

2 poser grønn te (2 ss løs te)

skallet fra 1 øko appelsin

1 kanelstang

1 kvist rosmarin

2 ss øko tranebær (kjøpt på helsekost)

Slik gjør du

1.

Ha vannet i en kasserolle, legg i appelsinskallet og la det hele få et oppkok. Vil du ha skarpere appelsinsmak, så bruker du et zestjern og river av zest. Når vannet har fått et oppkok, så reduser varmen og lar skall og zest trekke i 2-3 minutter.

2.

Imens legger du tranebær, rosmarin og kanelstang i en liten tekanne. Tilsett 2 poser grønn te. Slå appelsinskallavkoket over (når væsken ikke er varmere enn 70gC). La så avkok og urter trekke på kannen i romtemperatur i 10 minutter.

3.

Sil teen i 2 krus, ha de trekte tranebærene i krusene og server med en skje. Ingen tranebær får gå til spille! Kanelstangen, den bruker du om igjen.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Trekker du te av sitrusskall, bør skallet være usprøytet (økologisk). Finner du ikke økologisk mandarin, så kan du bruke appelsin. Bruk gjerne et zestjern og la skall og zest trekke sammen for en kraftigere sitrussmak.

Andre oppskrifter