Berits kålrulletter med tomatsaus (vegan cabbage rolls)

30 min

30 min

Kål er en supergrønnsak når det gjelder å styrke tarmen og helsa. Den er billig og kan tilberedes på mange ulike vis. Tradisjonelle kålruletter med kjøtt, kan bli til mer spennende asiatisk inspirerte om du bytter kjøttdeigen ut med grønnsaker og urter. Mine ruletter bakes i nydelig tomatsaus, bon apetitt!

30 min

30 min

Kål er en supergrønnsak når det gjelder å styrke tarmen og helsa. Den er billig og kan tilberedes på mange ulike vis. Tradisjonelle kålruletter med kjøtt, kan bli til mer spennende asiatisk inspirerte om du bytter kjøttdeigen ut med grønnsaker og urter. Mine ruletter bakes i nydelig tomatsaus, bon apetitt!

Ingredienser

Kålrulletter

12 hele kålblader (eks- hodekål, savoykål eller kinakål)

1 ts salt

2 ss stekefett

1 finhakket løk

4 fedd hvitløk, finhakket

1 ss fersk ingefær, revet

1 rød chilli, finhakket (uten frø)

1 ss tomatpure

2 gulrøtter, revet

125 g finhakket sopp (jeg brukte aromasopp)

2 ss soyasaus (Omstart30: bruk tamari)

1 ts sesamolje (kan kuttes)

1 dl kokt fullkornsris/quinoa ( gjerne rester)

1 dl hakkede cashewnøtter (topping)

Tomatsaus

1 ss stekefett

400 g hermetiske tomater

0.5 løk, finhakket

1 ss tomatpure

4 ss extra virgine olivenolje

0.5 ts spisskummen

havsalt og sort, kvernet pepper

1 ss honning eller kokosblomstsukker

Slik gjør du

1.

Ta av bladene på hodekålen. Sett en stor kjele vann til koking. Når vannet koker, rører du ut saltet. Bruk en øse eller fiskespade. Legg 4-5 kålblader i kjelen samtidig, la dem fosskoke i 2-3 minutter og ta dem så forsiktig opp med øsen eller fiskespaden. Forsiktig så du ikke ødelegger bladene. Legg dem over på et kjøkkenhåndkle separert utover.

2.

Kok quinoa eller ris og sett til side.

3.

Rens, hakk og riv grønnsakene.

4.

Surr løk, hvitløk, ingefær, chili og tomatpure i en stekepanne på moderat temperatur i 1-2 minutter

5.

Rør inn revet gulrot og sopp og la det hele surre videre et par minutter under omrøring, så smakene får sette seg.

6.

Lag tomatausen ved å steke løk, hvitløk gyldne. Tilsett tomat og tomatpure. Krydre.

7.

Ha 2 ss fyll i hvert kålblad og brett dem slik du bretter vårruller, eller bare rull dem sammen som pølser. Ha halvparten av tomatsausen i bunnen av en ildfast form. Legg så kålrulettene i forma med skjøten ned.

8.

Hell resten av tomatsausen over rulettene og ovnsbak dem på 180gC i 30 minutter. Ta forma ut av ovnen, strø topping over og server.

Kål er en supergrønnsak fordi den tilhører korsblomstfamilien. Det er en grønnsaksfamilie de gode tarmbakteriene elsker. 

Denne ble kjempegod!

Det er også supert med retter av grønnsaker nå som maten er blitt dyrere.

Gode bakterier styrkes av fiber fra grønnsaker. Grønnsaker i korsblomstfamilien, slik som kål, er deres favoritt.

Tips

Les mer om fordelene i korsblomstfamilien i mine artikler.

Andre oppskrifter