Kanelsnurrer

Kanelsnurrer er utrolig godt og saftig, samtidig som det ikke behøver å være så usunt. Min oppskrift inneholder spel, da siktet mel har lite næring. Kos deg med en varm kopp te og nystekt bakst - Nydelig høststemning!

Kanelsnurrer er utrolig godt og saftig, samtidig som det ikke behøver å være så usunt. Min oppskrift inneholder spel, da siktet mel har lite næring. Kos deg med en varm kopp te og nystekt bakst - Nydelig høststemning!

Ingredienser

Deig

150 g smør (klaret smør, Smøremyk)

5.5 dl melk (plantedrikk)

0.5 pk fersk gjær (1 pose tørrgjær)

0.5 ts mineralsalt

3 ss honning

1.5 ts kardemomme

800 g finmalt spelt (siktet mel har lite næring)

Fyll

200 g smør (klaret smør, Smøremyk)

2 dl rå rørsukker (kokosblomstsukker)

4 ts kanel

1 egg til pensling (eller vann)

Slik gjør du

1.

Smelt smøret og bland inn melken. La væskeblandingen bli lunken, og løs opp honningen. Bruker du fersk gjær, rører du den ut i væsken.

2.

Bland melet sammen med de andre tørre ingrediensene i deigoppskriften. La bakemaskinen kjøre på laveste hastighet. Hell inn det våte. Eltes på laveste hastighet i 10 minutter. Eller du elter for hånd. Eltingen er viktig for luftige kanelsnurrer. Dekk bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle.

3.

Hev til dobbelt størrelse, noe som kan ta 2-3 timer alt etter hvilken type mel og gjær du bruker. Tørrgjær tar lenger tid enn fersk gjær.

4.

Deigen vendes litt på benken, og deles i 3 like like deler. Kjevle hver av delene til leiver på cirka 25 x 35 cm. Smør på mykt smør/klaret smør/Smøremyk. Dryss på rørsukker/kokosblomstsukker og kanel. Rull leiven sammen, og skjær deigrullen i 3 cm brede biter på skrå (se video). Sett kanelsnurrene på stekebrett med bakepapir. Heves i cirka 1- 1,5 time. Eller på heveprogram i dampovn i 20 minutter. Trykk kanelsnurrene litt flate med skaftet på en skje eller ei sleiv. Pensle midten med egg (eller vann). Stekes midt i ovnen på 225 gC i cirka 10 minutter. Avkjøles på rist.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Se film av oppskrift på instagram @bnordstrand
  • Om du ikke tåler kumelk, kan du enkelt bytte det ut med nøttemelk
  • Les mer og bli medlem av klubb Nordstrand HER

Andre oppskrifter

Bak portal_BUE7181_web

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny og dine favoritter

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter og fagartikler

hake ikon

Miniforedrag hver måned

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Pris: 129,-/mnd