Karrigryte med kikerter og poteter

Denne deilige karrigryten er både rimelig og næringsrik. Lag dobbel porsjon når du først er i gang. Jeg kaller det to-dagers-middag: du server gryta som vegetarrett en dag og som tilbehør til kylling eller fisk en annen dag. Eller du fryser den ned i porsjoner. Perfekt også som lunsj.

Denne deilige karrigryten er både rimelig og næringsrik. Lag dobbel porsjon når du først er i gang. Jeg kaller det to-dagers-middag: du server gryta som vegetarrett en dag og som tilbehør til kylling eller fisk en annen dag. Eller du fryser den ned i porsjoner. Perfekt også som lunsj.

Ingredienser

600 g poteter i biter (småpoteter med skall)

460 g kikerter, hermetiske (2 esker øko)

1 løk, grovhakket

2 gulrøtter, i skiver

1 rød paprika, i biter

1 chili (uten frø), finhakket

4 fedd hvitløk, finhakket

2 ss revet fersk ingefær

2 ss tomatpure

1 ts spisskummen

1 ss karri

1 ts gurkemeie

7.5 dl vann (evt.5 dl vann + 2,5 dl kyllingkraft)

1 ss grønnsaksbuljongpulver (eller terning)

1 boks kokosmelk (250ml fullfet)

havsalt og pepper

1 lime, saften

Garnityr: frisk koriander, grønnkål chips (link oppskrift), kokt fullkornsris, ristede frø eller nøtter. Du kan også toppe gryten med rester av kylling eller fisk.

Slik gjør du

1.

Vask, rens og kutt grønnsakene i grove biter. Ha stekefett i en stor gryte og surr alt av grønnsaker på middels varme i 4-5 minutter.

2.

Rør inn tomatpure, kikerter og krydder og surr videre i 1 minutt, så smakene får sette seg. Tilsett vann, kokosmelk og grønnsaksbuljongpulver.

3.

La gryten få et oppkok og la den småkoke til grønnsakene er møre. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • For en litt mer spicy variant, så smak til med litt red curry paste. Det får du kjøpt i alt av matvarebutikker.

Andre oppskrifter