Kylling med pestokikerter

Har du pesto i kjøleskapet og kikerter i skuffen, så har du pestokikerter som superenkelt, smakfullt og næringsrikt tilbehør til kjøtt og fisk. Prøv pannestekt kyllingbryst, cherrytomater og småpoteter til. Slo skikkelig godt an hjemme hos oss. Super drahjelp når du ønsker å sikre deg en kopp belgfrukt om dag for nok fiber til magen.

Har du pesto i kjøleskapet og kikerter i skuffen, så har du pestokikerter som superenkelt, smakfullt og næringsrikt tilbehør til kjøtt og fisk. Prøv pannestekt kyllingbryst, cherrytomater og småpoteter til. Slo skikkelig godt an hjemme hos oss. Super drahjelp når du ønsker å sikre deg en kopp belgfrukt om dag for nok fiber til magen.

Ingredienser

Pestokikerter

72.5 g esker øko kikerter

0.25 porsjon grønn pesto

100 g kyllingbryst, stekt og skåret i skiver

0.75 småpoteter per pers, kokte

2 cherrytomater per pers

Flytende rapskokos/smør/kokosfett til steking

Grønn pesto

18.75 g parmesan

18.75 g valnøtter/pinjekjerner/ cashewnøtter

0.25 potte potte basilikumblader

0.5 båter hvitløk

0.25 dl extra virgin olivenolje

havsalt og pepper etter smak

Slik gjør du

Pestokikerter

1.

Vask og kok smøpotetene møre. Stek kyllingbrystene på moderat temperatur i en steke-eller grillpanne. Stek cherrytomatene og potetene sammen med kyllingen de siste 5 minuttene.

2.

Ta kyllingbrystene over på en fjøl og la dem hvile litt før du skjærer dem opp i skiver.

3.

Server så kyllingbrystet med stekte båtpoteter, pestokikerter og cherrytomater.

4.

TIPS: varier med andre belgfrukt så har du pestolinser, pestobønner osv. Du kan også bruke økologiske speltskruer, sort bønne pasta eller byggryn med pesto over som tilbehør til kjøtt og fisk.

Grønn pesto

1.

Ha ingrediensene til pesto i en foodprosessor eller en blender og kjør til en jevn pure.

2.

Skyll kikertene og ha dem i en bolle.

3.

Ha pesto over og bland.

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter