Lun potetsalat med spinat og sopp

Visste du at stivelsen i kokte poteter omdannes til fiber når potetene avkjøles? Noe som betyr at blodsukkeret ikke stiger på samme måte som når du spiser potetene varme? Lag min lune potetsalat, så får du fiber til gode tarmbakterier fra både poteter, sopp, løk og spinat. Den er bra for deg og smaker kjempegodt.

Visste du at stivelsen i kokte poteter omdannes til fiber når potetene avkjøles? Noe som betyr at blodsukkeret ikke stiger på samme måte som når du spiser potetene varme? Lag min lune potetsalat, så får du fiber til gode tarmbakterier fra både poteter, sopp, løk og spinat. Den er bra for deg og smaker kjempegodt.

Ingredienser

500 g kokte poteter

250 g sopp, i skiver

2 ss stekefett (smøremyk, Cocosa til steking, olivenolje, klaret smør eller smør)

2 fedd hvitløk, finhakket

2 vårløk, finsnittet (eller gressløk)

65 g frisk spinat

Topping: forslag er næringsgjær, revet ost av sau eller geit, ristede nøtter og frø, biter av spekepølse, skinke uten nitritt, bier av røkt laks eller rester av kjylling, kjøtt eller sjømat.

Slik gjør du

1.

Del de kokte potetene og soppen i biter

2.

Varm en stekepanne med stekefett og stek potetbiter og sopp gyllent.

3.

Slå litt olivenolje i pannen undervegs. Tilsett hvitløk, vårløk (gressløk) og spinat.

4.

Smak til med havsalt og sort kvernet pepper når spinaten har falt sammen.

5.

Serveres lun, og nyt!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Jeg toppet med næringsgjær for å holde retten plantebasert.
  • Server min lune potetsalat sammen med litt god spekemat og en tomatsalat. Den er også tilbehør til grillmat.
  • Bli medlem av klubb Nordstrand og få tilgang til nye eksklusive oppskrifter hver uke! 

Andre oppskrifter