Lykken er en god knekkebrød-oppskrift

Vi bruker dem både som knekkebrød og som chipsbiter til rømmedip. Slike fiberrike knekkebrødbiter gir en behagelig metthetsfølelse som varer lenge.

Vi bruker dem både som knekkebrød og som chipsbiter til rømmedip. Slike fiberrike knekkebrødbiter gir en behagelig metthetsfølelse som varer lenge.

Ingredienser

3.5 dl lettkokte havregryn

3.5 dl sammalt rugmel

1.5 dl sesamfrø

2 dl solsikkefrø

1 dl knuste linfrø (linfrøoljen tas ikke opp fra hele linfrø)

1 dl valnøtter

1 ts salt

7 dl vann

Slik gjør du

1.

Hakk nøttene.

2.

Bland det tørre.

3.

Tilsett vann.

4.

La røren svelle i 20 min.

5.

Smør tynt utover to stekebrett med bakepapir.

6.

Stek på varmluft i 180 gC i to etasjer i 30 min.

7.

Ta dem ut og del opp med pizza-kniv til passende biter.

8.

Legg bitene over på rist og tørk knekkebrødene med ovnsdøren på gløtt i 60 minutter (skru da ned temperaturen til 100gC)

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Hvitt brød har bare 16% av den magnesium-mengden som finnes i grovt brød.

Hjernen trenger magnesium. Magnesiummangel kan bidra til tungsinne og depresjon. Nydelige grove brødvarer er jammen flotte “lykkepiller”.

Fra grov rug og havre får du både antioksidanter og sunne fettsyrer for en optimal hjernefunksjon. Solsikkefrø, linfrø og valnøtter bidrar ytterligere til “fettsyreharmoni” og en velfungerende hjerne. Velg økologiske råvarer så ofte som mulig.  Da tar du vare på miljøet og unngår sprøytemiddelrester i ett og samme grep. La barna lage knekkebrød-røren. Ja konsistensen minner mer om tjukk vaffelrøre enn om brøddeig. Det er utrolig enkelt og morsomt for barna å klisse røren utover bakepapir før den stekes.

Vel bekomme.

Andre oppskrifter