Hjemmelaget majones av kokte egg

Har du hardkokte egg liggende, så kan du imponere med hjemmelaget majones uten frykt for at den skal skille seg. Min enkle og foolproof oppskrift bruker hardkokte økologiske egg, god olivenolje og rå eplecidereddik for å gi deg en sunn majones rik på gode melkesyrebakterier og godt fett. Følg min enkle oppskrift og nyt en kremet, smakfull majones som vil heve enhver rett. I majones du kjøper på butikken, varierer ingrediensene noe, men mange er tilsatt flere kunstige tilsetningsstoffer. Med denne hjemmelagde varianten kan du gå fra ultraprosessert til hjemmelaget og «clean label» på 1-2-3.

hjemmelaget majones laget på kokte egg

Har du hardkokte egg liggende, så kan du imponere med hjemmelaget majones uten frykt for at den skal skille seg. Min enkle og foolproof oppskrift bruker hardkokte økologiske egg, god olivenolje og rå eplecidereddik for å gi deg en sunn majones rik på gode melkesyrebakterier og godt fett. Følg min enkle oppskrift og nyt en kremet, smakfull majones som vil heve enhver rett. I majones du kjøper på butikken, varierer ingrediensene noe, men mange er tilsatt flere kunstige tilsetningsstoffer. Med denne hjemmelagde varianten kan du gå fra ultraprosessert til hjemmelaget og «clean label» på 1-2-3.

Ingredienser

Du trenger:

2 stk hele egg, ferdig kokt

2 ss extra virgin olivenolje

1 ts rå eplecidereddik

0.5 dl vann, ca

0.5 ts svart pepper

salt etter smak

evt krydder som chiliflakes, hvitløk, basilikum, dill (valgfritt)

Slik gjør du

1.

Ha kokte egg, olivenolje, vann og rå eplecidereddik i en stavmikserkolbe eller en blender.

2.

Blend på lav hastighet til alt er godt blandet sammen.

3.

Øk til høy hastighet og tilsett gradvis litt mer vann, hvis nødvendig, mens blenderen går, til majonesen når ønsket konsistens.

4.

Smak til med salt og pepper, og gjerne også chilliflak eller andre krydder om du vil.

5.

Er majonesen for tynn, kan du tilsette mer olje og fortsette å blende til den tykner.

6.

Oppbevar majonesen i en lufttett beholder og lagre den i kjøleskapet inntil en uke.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Ønsker du smak?

Du kan også eksperimentere med andre smaker som finhakket hvitløk, friske urter eller en klype urtekrydder for variasjon.

Tilsett gjerne også en spiseskje kimchi og få kimchimajones, slik de bruker på gourmetrestaurant.

Tilsetter du hvitløk får du verdens beste hjemmelagde aioli!

Andre oppskrifter