Makrelltaco

Jeg laget en nydelig oppskrift på makrelltaco sammen med min kokk og venn Eskil Hildonen! Helt perfekt om du ønsker en sunnere variant av taco til fredagskvelden! Se videoen på oppskrift under :)

Jeg laget en nydelig oppskrift på makrelltaco sammen med min kokk og venn Eskil Hildonen! Helt perfekt om du ønsker en sunnere variant av taco til fredagskvelden! Se videoen på oppskrift under :)

Ingredienser

1 boks makrellfilet

2 aubergine

1 sjalottløk

1 dl kokosblomstsukker

1 dl eddik

1 dl vann

2 stk grønn chili

3 ss fishsauce

3 ss limesaft

1 egg

2 eggeplommer

1 klype havsalt

1 ss dijonsennep

1 ss vann

1 neve spinat

1 hjertesalat

1 lime

bokhvete

Slik gjør du

1.

Del aubergine i to og legg i en ildfast form.. Ha over olivenolje og havsalt og bak i oven på 200 grader til de er gyldne.

2.

Ha eddik, kokosblomstsukker og vann i en kjele til sukkeret er løst opp. Kutt sjalottløk i tynne skiver og «popp» ut ringene. Kutt 1 chilli i tynne skiver og bland med fishsauce og limesaft.

3.

Ha egg, sennep, vann, 1 hakket grønn chili, hakket spinat og eddik i en bolle. Spe forsiktig med olivenolje mens du pisker til majonesen er blitt tykk.

4.

Kutt av badene på hjertesalaten og skyll i kaldt vann. Ta ut «kjøttet» på auberginen når den er ferdig bakt i ovnen. Bland med makrell og smak til med salt, pepper og limeskall og saft

5.

Legg makrellblandingen i bunnen av hjertesalatbladene, dryss over chilimajonesen. Topp med noen skiver syltet sjalottløk og grønnchili, bokvhvete og karse. Vel bekomme!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Andre oppskrifter