Oppskrifter / Mandelpotetpurè med hvite bønner og ristet hvitløk
Mandelpotetpurè med hvite bønner og ristet hvitløk
Kokte poteter har svært høy glykemisk indeks og kan derfor gi høye blodsukkertopper alene i en purè. Blander du inne hvite bønner får du dempet pureens blodsukkerbelastning og beriket den med både fiber, vitaminer og planteprotein. Metthetsfølelsen varer også lenger. Denne burde du prøve!
![](https://f.hubspotusercontent00.net/hubfs/8932658/Imported_Blog_Media/PGM9_Laks_kimchi-low.jpg)
Kokte poteter har svært høy glykemisk indeks og kan derfor gi høye blodsukkertopper alene i en purè. Blander du inne hvite bønner får du dempet pureens blodsukkerbelastning og beriket den med både fiber, vitaminer og planteprotein. Metthetsfølelsen varer også lenger. Denne burde du prøve!
Ingredienser
Mandelpotetpurè
112.5 g mandelpoteter med skall
42.5 g eske hvite bønner (uten lake)
12.5 g store ss smør/Smøremyk Rapskokos
0.125 dl øko H-melk
1 fedd hvitløk, til garnityr
Norsk kimchi
0.25 kinakål (bruk bare de grønne bladene. Fjern den hvite stilken)
0.5 vårløk, i ringer
1 stilker grønnkål (bruk bare bladene, og fjern stilken)
1 gulrøtter, i tynne skiver
1 cm ingefær, revet
1 ss tamari (naturlig langtidsgjæret soya, Helios)
0.5 ss myse
Slik gjør du
Mandelpotetpurè
1.
Kok mandelpoteten møre med skallet på (bønnene skal med i kokevannet de siste 2 minuttene). Det gjør ingen ting om du koker potetene i stykker, de skal moses uansett.
2.
Mens potetene koker så renser du hvitløksfedd, skjærer dem i skiver og surrer dem gyldne i smør i en stekepanne på moderat temperatur.
3.
Hell av vannet på poteter og bønner, rør inn smør og fløte og mos det hele godt sammen med ei potetstappe om du tåler å se skallet, eller en stavmikser om skallet må ”skjules”. Med stavmikser blir konsistensen litt mer limete. Smak så til med havsalt og sort kvernet pepper.
4.
Ha potetpurèen over i ei skål, dryss hvitløksflakene over og server!
Norsk kimchi
1.
Rens, skyll, tørk og kutt alle grønnsakene.
2.
Ha kinakål i en bolle. Tilsett tamari og myse. Massér kålen til den slipper væske. Bland resten av ingrediensene inn i kålen.
3.
Ha kålblandingen på store norgesglass. Pass på at alle grønnsaker ligger under væsken.
4.
Dette kan du løse ved å legge noe som presser kålen ned. Pass på at det er 2-3 cm fra kålen og opp til kanten på glasset, slik at det er plass til gjæring.
5.
La kimchien gjære i romtemperatur i 5-10 dager. Jo lenger den står, jo syrligere blir resultatet.
6.
Etter gjæring kan kimchien oppbevares i lukket glass i kjøleskapet.
7.
Tips: Neste gang du skal lage kimchi, så kan du bruke lake fra den forrige kimchien istedenfor myse i oppskriften.