Oppskrifter / Melkefri labneh med pesto og pitabrød
Melkefri labneh med pesto og pitabrød
Melkefri labneh med pesto og pitabrød. Dette er nydelig sommermat, det! Labneh er nydelig på et stykke brød med agurk og svart pepper. Eller prøv den med tomat og og timian eller za’atar. Denne laktosefrie Labneh er dessuten nydelig som dip, toppet med olivenolje og krydder. Velger du Yokos naturell er retten også vegan.
Melkefri labneh med pesto og pitabrød. Dette er nydelig sommermat, det! Labneh er nydelig på et stykke brød med agurk og svart pepper. Eller prøv den med tomat og og timian eller za’atar. Denne laktosefrie Labneh er dessuten nydelig som dip, toppet med olivenolje og krydder. Velger du Yokos naturell er retten også vegan.
Ingredienser
Melkefri labneh
125 g Yokos naturell eller annen laktosefri yoghurt naturell
0.5 bunt fersk persille
50 g valnøtter + noen ekstra til pynt
2 ss god olivenolje
2 ss god olivenolje
1 ts sitronsaft
Cherrytomater
En klype havsalt
Slik gjør du
Melkefri labneh
1.
Tøm Yokos naturell eller annen laktosefri yoghurt i et kaffefilter eller kjøkkenhåndkle med en bolle under og la det renne av seg i et kjøleskap over natten
2.
Pesto: Blend sammen persille, valnøtter, olivenolje, sitronsaft og salt i en blender/foodprosessor
3.
Legg tomatene på en grillrist, dryss over litt olivenolje og grill forsiktig i ca. 5 minutter. Du kan også bake dem i ovnen på grillfunksjon på 180 grader i ca. 5 minutter
4.
Legg labneh på en tallerken og topp den med litt pesto og hakkede valnøtter. Servers med nystekt pitabrød
Melkefri labneh med pesto og pitabrød
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips