Mørk sjokolade med revet appelsin, chili og tørkede bær

Mørk sjokolade kan telle som en grønnsak ved å tilføre deg flere typer plantestoffer. I din jakt på grønnsaksfarger, er det flott at noen få biter mørk sjokolade også kan bidra.

Mørk sjokolade kan telle som en grønnsak ved å tilføre deg flere typer plantestoffer. I din jakt på grønnsaksfarger, er det flott at noen få biter mørk sjokolade også kan bidra.

Ingredienser

2 plater mørk sjokolade 80%

1 øko sitron, zest/strimlet skall

ristede gresskarkjerner/mandler og havsalt

frysetørrede bær

revet kokos

lakrispulver

granola

Slik gjør du

1.

Legg sjokoladeplatene på en stekeplate kledd med bakepapir.

2.

Sett stekeplaten inn i ovnen på 50gC med døren åpen.

3.

Når du ser platene såvidt begynner å smelte, så tar du dem ut og strør på ønsket topping som vist på bildet

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Denne snacksen ble laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2. Bli gjerne med i Facebook-gruppen “Bra godt” for flere oppskrifter, tips og byttetriks.

Synes du mørk sjokolade 86% smaker bittert? Da kan du heller tenke på at slik sjokolade er medisin for kroppen. Det er den kraftige antioksidanten epicatechin som smaker mest bittert, og epicatechin har kraftigst helseeffekt.

  • Visste du at mørk sjokolade 86% kan senke det farlige kolesterolet LDL hos hjertesyke? (ref 2010 Am J Clin Nutr)
  • Visste du at 50 g per dag kan redusere blodtrykket, både systolisk og diastolisk? (ref 2010 Metaanalyse Am J Clin Nutr)
  • Visste du at mørk sjokolade kan redusere risiko for hjertekarsykdom og slag ? (ref. BMJ 2011)

Prøv også disse nytelsene:

Andre oppskrifter

BeritNordstrand_BERRE15688

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter

hake ikon

Tilgang til spennende fagartikler

hake ikon

Berit live

hake ikon

Dine favoritter

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Medlemstilbud: 99,-/mnd (Gyldig frem til 01.12. Ordinærpris 129,-)