Nydelig hummusdip

Kikerter gir deg alle de mineralene du trenger til å bygge sterke bein. Hummus er kjempegodt og er en flott måte å sikre deg og familien din mer grønnsaker på.

Kikerter gir deg alle de mineralene du trenger til å bygge sterke bein. Hummus er kjempegodt og er en flott måte å sikre deg og familien din mer grønnsaker på.

Ingredienser

5 dl bløtlagte kikerter (2 esker hermetiske)

1 sitron, saften av

2 ss myse (Molkosan)

2 fedd hvitløk, finhakket

3 ss tahini (evt. sesamfrø knust i morter)

1 ts spisskummen

1 ts paprika

1 ts havsalt

0.5 ts kajennepepper

1 ss honning

0.5 dl vann

1 dl ekstra virgin olivenolje (røres inn ved servering)

1 rød paprika

1 gul paprika

4 gulrøtter

1 agurk

1 pk sukkererter

Slik gjør du

1.

Ha alle ingrediensene i en blender (unntatt olivenoljen) og kjør til en jevn purè.

2.

Ha hummusen i et norgesglass og fermenter på benken i 2-3 dager.

3.

Oppbevar så kaldt. Olivenoljen røres inn ved servering.

4.

Skjær grønnsakene i staver og server sammen med hummusdipen.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.

Det å lage hummus er en arabisk tradisjon, hvor de moser kikerter sammen med olivenolje, malte sesamfrø (tahini), hvitløk og sitronsaft. Kikerter er proteinrike, men mangler aminosyren methionin for å kunne tilføre kroppen alle de aminosyrene den ikke kan lage selv. Sesamfrø er rik på methionin og tahini i hummusen gjør den således til en fullverdig proteinkilde. Så kan du bare kose deg med de nydeligste smaker mens byggeklossene kan gjøre underverker i kroppen.

Her er varianter av hummus du kan bruke som dip til grønnsaker og ristede brødbiter, tilbehør til taco, pålegg på brødet under skinke eller laks eller som saus til kyllingvinger i matpakken:

Tips: Vi sparer både plass og miljøet ved å kjøpe krydder i poser, ikke på glass.

Etter en treningstur er proteinrik hummus som dip til grønnsaker en flott snack. Dette er en muskelbygger på sitt beste.

Andre oppskrifter