Oppskrifter / Nydelig hummusdip
Nydelig hummusdip
Kikerter gir deg alle de mineralene du trenger til å bygge sterke bein. Hummus er kjempegodt og er en flott måte å sikre deg og familien din mer grønnsaker på.
Kikerter gir deg alle de mineralene du trenger til å bygge sterke bein. Hummus er kjempegodt og er en flott måte å sikre deg og familien din mer grønnsaker på.
Ingredienser
5 dl bløtlagte kikerter (2 esker hermetiske)
1 sitron, saften av
2 ss myse (Molkosan)
2 fedd hvitløk, finhakket
3 ss tahini (evt. sesamfrø knust i morter)
1 ts spisskummen
1 ts paprika
1 ts havsalt
0.5 ts kajennepepper
1 ss honning
0.5 dl vann
1 dl ekstra virgin olivenolje (røres inn ved servering)
1 rød paprika
1 gul paprika
4 gulrøtter
1 agurk
1 pk sukkererter
Slik gjør du
1.
Ha alle ingrediensene i en blender (unntatt olivenoljen) og kjør til en jevn purè.
2.
Ha hummusen i et norgesglass og fermenter på benken i 2-3 dager.
3.
Oppbevar så kaldt. Olivenoljen røres inn ved servering.
4.
Skjær grønnsakene i staver og server sammen med hummusdipen.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.
Det å lage hummus er en arabisk tradisjon, hvor de moser kikerter sammen med olivenolje, malte sesamfrø (tahini), hvitløk og sitronsaft. Kikerter er proteinrike, men mangler aminosyren methionin for å kunne tilføre kroppen alle de aminosyrene den ikke kan lage selv. Sesamfrø er rik på methionin og tahini i hummusen gjør den således til en fullverdig proteinkilde. Så kan du bare kose deg med de nydeligste smaker mens byggeklossene kan gjøre underverker i kroppen.
Her er varianter av hummus du kan bruke som dip til grønnsaker og ristede brødbiter, tilbehør til taco, pålegg på brødet under skinke eller laks eller som saus til kyllingvinger i matpakken:
Etter en treningstur er proteinrik hummus som dip til grønnsaker en flott snack. Dette er en muskelbygger på sitt beste.