Nydelig soppsuppe i blender

Annonse: Steker du sopp på kvelden før du legger deg, så kan du ha middagen ferdig på 1-2-3 i en blender neste dag. Forutsatt en blender som min, med suppeknapp. Jeg bruker Power Fuel Digital fra Wilfa. Den kjører suppen jevn og varmer den mens du dekker bordet. Helt fantastisk! Min soppsuppe er aldeles nydelig og egner seg både til hverdag og fest.

soppsuppe

Annonse: Steker du sopp på kvelden før du legger deg, så kan du ha middagen ferdig på 1-2-3 i en blender neste dag. Forutsatt en blender som min, med suppeknapp. Jeg bruker Power Fuel Digital fra Wilfa. Den kjører suppen jevn og varmer den mens du dekker bordet. Helt fantastisk! Min soppsuppe er aldeles nydelig og egner seg både til hverdag og fest.

Ingredienser

250 g aromasopp

2 stk sjalottløk

1 fedd hvitløk

0.5 dl soyasaus

5 dl mylk havremandel (eller annen plantedrikk)

0.5 stk sitron, saften av

trøffelolje (kan kuttes)

salt og pepper etter smak

stekefett (jeg brukte smøremyk)

Slik gjør du

1.

Rens og vask soppen, skjær den i skiver og pannestek den i litt stekefett. Sopp skal ikke spises rå. Rå sopp har forbindelser i seg (fenylhydrazinforbindelser) man mistenker kan være kreftfremkallend. God varmebehandling fjerner disse forbindelsene.

2.

Rens løk og hvitløk. Ha den pannestekte soppen, løk, soyasaus, sitronsaft, trøffelolje og Mylk i kolben og kjør til en klumpefri suppe.

3.

Smak til med salt, pepper og evt. litt mer trøffelolje om du vil.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Bruk grønnkål-crisp, gresskarkjerner ristet i soyasaus og ekstra skiver med sopp.

Andre oppskrifter