Oppskrifter / Omstart-vennlig panna cotta
Omstart-vennlig panna cotta
Jeg byttetrikset denne nyttårsaften og laget verdens beste Omstart30-vennlige panna cotta. Med kokosmelkyoghurt tilsatt utvalgte melkesyrebakterier og havremandledrikk istedet for fløte.
Jeg byttetrikset denne nyttårsaften og laget verdens beste Omstart30-vennlige panna cotta. Med kokosmelkyoghurt tilsatt utvalgte melkesyrebakterier og havremandledrikk istedet for fløte.
Ingredienser
4 plater gelatin
3 dl kokosmelkyoghurt
2 dl havremandeldrikk (eller mandeldrikk)
1 dl kokosblomstsukker
Valgfri topping:
1 ss kokosmelkyoghurt
1 ss rørte multer eller andre bær
1 ss nøtter ristet i lønnesirup
grovknuste pepperkaker og en liten konfektbit
Slik gjør du
1.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
2.
Hell plantedrikken og kokosblomstsukkeret i en kjele og varm under omrøring til blandingen koker. Trekk kjelen til side.
3.
Vri opp gelatinplatene og rør dem inn i den kokvarme panna cotta blandingen. La det hele avkjøles litt.
4.
Rør inn kokosmelkyoghurten.
5.
Hell pannacotta-røren i passende porsjonsglass når røren er avkjølt nok til at glassene ikke sprekker.
6.
Settes i kjøleskap i 3 timer eller gjerne over natten for å stivne.
7.
Ved servering toppes glassene med litt kokosmelkyoghurt, rørte multer ( eller andre rørte bær), nøtter ristet i lønnesirup eller grovknuste pepperkaker og en liten hjertekonfektbit.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
-
Denne desserten kan nytes av både melke- og glutenallergikere, samtidig som den er perfekt for deg som er på Omstart30.