Omstart-vennlig panna cotta

Jeg byttetrikset denne nyttårsaften og laget verdens beste Omstart30-vennlige panna cotta. Med kokosmelkyoghurt tilsatt utvalgte melkesyrebakterier og havremandledrikk istedet for fløte.

omstartvennlig panna cotta

Jeg byttetrikset denne nyttårsaften og laget verdens beste Omstart30-vennlige panna cotta. Med kokosmelkyoghurt tilsatt utvalgte melkesyrebakterier og havremandledrikk istedet for fløte.

Ingredienser

4 plater gelatin

3 dl kokosmelkyoghurt

2 dl havremandeldrikk (eller mandeldrikk)

1 dl kokosblomstsukker

Valgfri topping:

1 ss kokosmelkyoghurt

1 ss rørte multer eller andre bær

1 ss nøtter ristet i lønnesirup

grovknuste pepperkaker og en liten konfektbit

Slik gjør du

1.

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter.

2.

Hell plantedrikken og kokosblomstsukkeret i en kjele og varm under omrøring til blandingen koker. Trekk kjelen til side.

3.

Vri opp gelatinplatene og rør dem inn i den kokvarme panna cotta blandingen. La det hele avkjøles litt.

4.

Rør inn kokosmelkyoghurten.

5.

Hell pannacotta-røren i passende porsjonsglass når røren er avkjølt nok til at glassene ikke sprekker.

6.

Settes i kjøleskap i 3 timer eller gjerne over natten for å stivne.

7.

Ved servering toppes glassene med litt kokosmelkyoghurt, rørte multer ( eller andre rørte bær), nøtter ristet i lønnesirup eller grovknuste pepperkaker og en liten hjertekonfektbit.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Denne desserten kan nytes av både melke- og glutenallergikere, samtidig som den er perfekt for deg som er på Omstart30.

Andre oppskrifter