“Over night oats”

Denne frokostretten er superenkel å lage, og er perfekt for de med en travel hverdag som trenger å få i seg noe næringsrikt i farten. Oppskriften har jeg fått av min datter, Karoline, som studerer italiensk i Firenze frem til sommeren 2018, og som er opptatt av budsjettvennlig, god og næringsrik mat.

Denne frokostretten er superenkel å lage, og er perfekt for de med en travel hverdag som trenger å få i seg noe næringsrikt i farten. Oppskriften har jeg fått av min datter, Karoline, som studerer italiensk i Firenze frem til sommeren 2018, og som er opptatt av budsjettvennlig, god og næringsrik mat.

Ingredienser

"Over night oats"

0.5 sitroner

0.5 epler

62.5 g havregryn

250 gresk yoghurt

Valgfri topping (f.eks blåbær/bringebær)

Slik gjør du

"Over night oats"

1.

Fjern eplenes kjerne, og riv dem med et rivjern. Sørg for at du gjør det på en overflate som gir deg muligheten til å ta vare på eplesaften som også kommer ut av eplene.

2.

Ha eplesaft, eplene du har revet, saften av to sitroner og havregrynene i en boks med lokk.

3.

Rør om, sett på lokket, og sett boksen i kjøleskapet over natten.

4.

Om morgenen er det bare å ta omtrent halvt om halvt med havregrynblanding og gresk yoghurt i en skål. Dersom en ønsker det, kan en også tilsette ulike typer bær og frukt.

Så enkelt har du en næringsrik og kjempegod frokost på 1-2-3!

 

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter