Så enkelt har du en næringsrik og kjempegod frokost på 1-2-3!
Oppskrifter / “Over night oats”
“Over night oats”
Denne frokostretten er superenkel å lage, og er perfekt for de med en travel hverdag som trenger å få i seg noe næringsrikt i farten. Oppskriften har jeg fått av min datter, Karoline, som studerer italiensk i Firenze frem til sommeren 2018, og som er opptatt av budsjettvennlig, god og næringsrik mat.
Denne frokostretten er superenkel å lage, og er perfekt for de med en travel hverdag som trenger å få i seg noe næringsrikt i farten. Oppskriften har jeg fått av min datter, Karoline, som studerer italiensk i Firenze frem til sommeren 2018, og som er opptatt av budsjettvennlig, god og næringsrik mat.
Ingredienser
"Over night oats"
0.5 sitroner
0.5 epler
62.5 g havregryn
250 gresk yoghurt
Valgfri topping (f.eks blåbær/bringebær)
Slik gjør du
"Over night oats"
1.
Fjern eplenes kjerne, og riv dem med et rivjern. Sørg for at du gjør det på en overflate som gir deg muligheten til å ta vare på eplesaften som også kommer ut av eplene.
2.
Ha eplesaft, eplene du har revet, saften av to sitroner og havregrynene i en boks med lokk.
3.
Rør om, sett på lokket, og sett boksen i kjøleskapet over natten.
4.
Om morgenen er det bare å ta omtrent halvt om halvt med havregrynblanding og gresk yoghurt i en skål. Dersom en ønsker det, kan en også tilsette ulike typer bær og frukt.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips