Ovnsbakte rødbeter

Rødbete er rimelig «superfood» som passer ypperlig til ovnsbaking. Da blir den saftig og søt, og som oftest godt likt selv av barn som er mer følsomme for bitter smak.

Rødbete er rimelig «superfood» som passer ypperlig til ovnsbaking. Da blir den saftig og søt, og som oftest godt likt selv av barn som er mer følsomme for bitter smak.

Ingredienser

1 rå rødbeter i terninger

0.75 ss extra virgin olivenolje

smak til med havsalt og pepper

Finhakket hvitløk, timian eller andre urter om ønskelig

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 175 ° C.

2.

Kutt opp rødbeter i centimeterstore terninger. Ha bitene over i en ildfast form.

3.

Dryss over litt havsalt, pepper, finhakket hvitløk og timian. Ha olje over grønnsaksbitene.

4.

Stekes i ca. 20 min.

Mens vi koser oss med sødmen i en ovnsbakt rødbete fyller vi kroppene våre med kraftige antioksidanter, flere ulike vitaminer (folat, B, C, E) og rikelig med mineraler som både kalsium, jern, kalium, magnesium, kopper, fosfor og sink.

Server ovnsbakte rødbeter som tilbehør til et stykke kjøtt eller stekt fisk, eller nyt retten akkurat slik den er.

Dette innlegget er laget i samarbeid med Matmerk og Økoprat.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Strø over noen cashewnøtter (en håndfull) utover formen og riv litt parmesan (0.5 dl) over før steking.

Bruk det du har;  varier med 2-4 grønnsaker i forskjellige farger og smaker. Stivelsesrike grønnsaker som f.eks. rotgrønnsaker  og poteter skjæres i de minste bitene for at alt skal bli ferdig omtrent samtidig. Prøv utallige variasjoner; det blir bra hver gang.

Prøv også:

Andre oppskrifter